Anime Wolken Top
 

De site
- Home
- Oud nieuws
- Anime Forum (tip)

Informatie
- Digimon Analyzer tip!
- Digivolves
- Wat is Digimon?
- Geschiedenis
- Meer Informatie...

Seizoen 1
- Afleveringen
- Hoofdstukken
- Het verhaal
- Personages
- Meer Seizoen 1...

Seizoen 2 tip!
- Plaatjesarchief tip!
- Digimon Analyzer tip!
- Het Verhaal
- Personages
- Afleveringen
- Meer Seizoen 2...

Seizoen 3
- Afleveringen
- Personages
- Het Verhaal
- Vijanden
- Meer Seizoen 3...

Seizoen 4
- Afleveringen
- Het verhaal
- Personages
- Digivolven
- Meer Seizoen 4...

Interactief
- Woordzoeker
- Memory
- Quiz
- Meer Interactief...

Plaatjes
- Plaatjesarchief tip!
- Kleurplaten
- Achtergronden
- Posters

Kaartenspel
- De Kaart
- Starterset
- Boosterserie 1
- Boosterserie 2
- Boosterserie 3
- Digibattle spel
- Regels
- Verschillen pokémon

Spellen
- Digimon World
- Digimon World 2
- Digimon Grand Prix
- Digimon Pocket World

Fans
- Verhalen
- Wat als?
- Digimon vs Pokémon

Artikelen
- Actiefiguurtjes
- Knuffels
- Algemeen
- Digivolvende Digimon

Multimedia
- Liedjes

 

Kristal uit de Ruimte (3)

Chaos in Kyoto

Davis keek televisie. Er was iets vreemds aan de gang in Kyoto, en de kranten stonden er vol mee. Daarom keek hij nu voor de verandering eens nieuws. "De onverklaarbare lichtflits die stad Kyoto geschokt, lijkt te zijn doorgrond. Meteorologen zijn van mening dat er een komeet is neergestort. Toch beweren sommige experts…"
"Wat Iffer?" klonk de stem van DemiVeemon. "Sst, ik ben nieuws aan het kijken." "Nieuwf? Wat if dat?" "Dan zie je wat er over de wereld gebeurt. En nu is er iets in Kyoto gebeurd, en dat wil ik graag even zien. Dus wees nu stil." DemiVeemon hield zijn mond maar en keek ook naar de TV, net als Davis. "Door de flits zijn er veel auto ongelukken voorgekomen. Zoals deze." Op het beeld verscheen een busje, dat zich te pletter had gereden op de vangrail. "Alle vijf inzittenden raakten gewond, waarvan twee zwaar. Hier worden de slachtoffers naar het ziekenhuis van Kyoto gebracht."
"HEEE!" schreeuwde Davis uit. DemiVeemon schrok zo erg dat hij achterover rolde. "Wat if er nu weer?" "Kijk! Die patiënt! Op die brancard! Dat is Matt! En daar zijn Tai, Kari, en meneer Ishida, en Izzy." "Weet je dat feker?" "Heel feker, eeh zeker." "Verfrikkelijk! Wat fal er met fe gebeuren?" "Ze gaan naar het ziekenhuis van Kyoto. Kom. We moeten erheen." "Wat feg je nu? Dat gaat toch niet? Hoe leg je dat aan je ouders uit?" 
Davis ging weer zitten, teleurgesteld. "Je hebt gelijk, natuurlijk. Maar ik bel met het ziekenhuis. Er zijn twee mensen op de wereld waar je niet mee moet spotten, DemiVeemon! Eén is Jack Spijkerman, Twee is Davis Motomiya, of een van zijn vrienden!"

"Ziekenhuiskyotogoedenmiddagmettsuruusuwatkanikvoorudoen?" "Eeh… pardon?" "Ziekenhuis Kyoto Goedemiddag Met Tsuruusu Wat Kan Ik Voor U Doen??" "Eeh, ik zoek meneer Ishida…" "Beschrijving?" "Ehh, weetikveel, bruin haar, wallen onder zijn ogen?" "Dat hebben ze hier allemaal. Is hij personeelslid of patiënt?" Davis zuchtte. Dit ging lang duren. "Patiënt." "Enig idee van de afdeling?" "Geen idee, hij kwam hier door een auto-ongeluk." "Ik zal even kijken." Tuut. Tuut. Tuut. Tuut. Tuut. "Ja, ik heb het gevonden. Ishida, intensive care, botbreuken, ligt hier met zijn zoon Matt." Davis' kleine hersentjes moeste die boodschap even verwerken. "Intensive care? Botbreuken? Matt? Wat is er met Matt dan?" "Aantasting zenuwstelsel, benen verlamd." "Oh ja… en wat betekent dat in de praktijk?" "Dat hij niet meer lopen kan." "WAT?!?!" schreeuwde hij in het oor van de onfortuinlijke receptioniste.

Heet eerste waar Izzy aan dacht toen hij weer bij was gekomen, was zijn laptop. Heel asociaal natuurlijk, en hij gaf zichzelf dan ook een standje. Zijn vrienden, natuurlijk! Hoe zat het met zijn vrienden? Gelukkig was hij daar snel achter gekomen.
Kari en Tai waren er zonder al te zware verwondingen vanaf gekomen, net als hijzelf. Meneer Ishida had toch wat rake klappen gekregen, maar ook hij knapte zienderogen op. Zelfs Izzy's laptop had het ongeluk op miraculeuze wijze overleefd. Wat wil je, het was een Apple.
Maar Matt, dat was een ander verhaal. Izzy had het ook gehoord. Matt zou min of meer genezen, maar hij zou nooit meer kunnen lopen. Vreselijk.
Izzy bezocht hem weliswaar niet, omdat ze niet uit bet mochten, maar Tai hield zich nooit aan de regels. Iedere keer als de zuster er niet was, glipte hij de kamer uit en ging naar die van Matt, die toch al wat aan het opknappen was. Het duurde dan ook niet lang voordat Tai zijn mond voorbij had gepraat en Matt erachter kwam wat er aan de hand was. 
Sindsdien was hij erg depressief. Ook later, toen ze het ziekenhuis uit mochten, iedereen beter was en Matt in een rolstoel zat, praatte hij nauwelijks en als je hem iets vroeg gaf hij een ontwijkend antwoord.
Intussen had Izzy het nieuws en het internet nauwlettend in de gaten gehouden. Ze waren niet de enigen die last hadden gehad van de flits, zoveel was zeker. Er waren meer desastreuze ongelukken gebeurd.
En Japan werd weer eens belaagd door "monsters". Allemaal Digimon, natuurlijk, bijvoorbeeld Meramon en Whamon, maar aan allen zat iets onheilspellends: Ze hadden allemaal pikzwarte ogen.
De andere Digidestined werden opgeroepen. Het scheen dat Kari en Davis al een tijdje D- terminal contact hadden, omdat Davis er op de een of andere manier lucht van had gekregen dat ze in het ziekenhuis lagen. Kari had natuurlijk ook Cody, Yolei, Ken en TK op de hoogte gebracht me haar D- terminal, en Izzy zelf had Sora, Mimi en Joe gemaild. Alle Digidestined stonden op scherp. Het was dan ook niet zeldzaam wanneer Izzy op het nieuws een Digimon als Shakkuomon of Paildramon met een andere zag vechten. Even later verdween de andere, natuurlijk in de laptop van de betreffende Digidestined.
Op dit moment werd Izzy door zijn pleegouders opgehaald uit het ziekenhuis. Hij was al langer beter, maar hij en Tai hadden erop gestaan te blijven tot Matt en zijn vader ook beter waren.
Izzy zat aan zijn laptop, zoals gewoonlijk, en keek naar de nieuws- site. Al drie weken waren de Digimon bezig, en allemaal hadden de anderen ze terug naar de Digi Word weten te sturen. Daar zou het nu inmiddels wel een zootje zijn. Izzy zette de Digi Gate alvast aan. Tijd om maatregelen te nemen.

Wordt Vervolgd

Door: MetalGreymon

 

Anime Wolken
- Anime (Home)
- Pokemon
- Dragonball
- Digimon
- Shin Chan
- Naruto
- Yu-Gi-Oh
- Sailormoon
- Medabots
- Flint
- Rur. Kenshin
- Gundam Wing
- Manga
- Anime Forum (tip)

- Favorieten
- Link naar ons
- Contact

Tips
- Digimon Analyzer
- Samenvattingen
- Digimon Games

Affiliates
- Digimon Paradijs

 

Designed by aggron

Steel niets van deze site,
tenzij daar toestemming voor is gegeven.