Anime Wolken Top
 

De site
- Home
- Oud nieuws
- Anime Forum (tip)

Informatie
- Digimon Analyzer tip!
- Digivolves
- Wat is Digimon?
- Geschiedenis
- Meer Informatie...

Seizoen 1
- Afleveringen
- Hoofdstukken
- Het verhaal
- Personages
- Meer Seizoen 1...

Seizoen 2 tip!
- Plaatjesarchief tip!
- Digimon Analyzer tip!
- Het Verhaal
- Personages
- Afleveringen
- Meer Seizoen 2...

Seizoen 3
- Afleveringen
- Personages
- Het Verhaal
- Vijanden
- Meer Seizoen 3...

Seizoen 4
- Afleveringen
- Het verhaal
- Personages
- Digivolven
- Meer Seizoen 4...

Interactief
- Woordzoeker
- Memory
- Quiz
- Meer Interactief...

Plaatjes
- Plaatjesarchief tip!
- Kleurplaten
- Achtergronden
- Posters

Kaartenspel
- De Kaart
- Starterset
- Boosterserie 1
- Boosterserie 2
- Boosterserie 3
- Digibattle spel
- Regels
- Verschillen pokémon

Spellen
- Digimon World
- Digimon World 2
- Digimon Grand Prix
- Digimon Pocket World

Fans
- Verhalen
- Wat als?
- Digimon vs Pokémon

Artikelen
- Actiefiguurtjes
- Knuffels
- Algemeen
- Digivolvende Digimon

Multimedia
- Liedjes

 

Kristal uit de Ruimte (4)

Geen Vrolijk Weerzien

"Digi Gate open!" Izzy verdween in de laptop. Toen hij thuiskwam was hij zonder iets te zeggen naar boven gelopen en naar Digi World gegaan. Hij keek rond, zich afvragend waar hij was.
Hij was precies op Infinity Mountain geland! Kwam mooi uit ook. Misschien was er een Digimon in de buurt om hem te helpen. Hij keek rond. Je had zo een mooi uitzicht over heel File Island, maar Digimon zag hij niet.
Tot hij boven zich iets hoorde. Het was Unimon. Gelukkig, zijn ogen waren niet zwart.
"Hé, Unimon!" "Wie is daar?" "Ik ben het, Izzy!" "Izzy? Oh ja, een van die kinderen! Maar je ziet er wel een beetje anders uit!" Natuurlijk, hij was heel wat ouder geworden. "Eeh, laten we zeggen dat ik min of meer ben gedigivolved. Kun je me helpen? Ik zoek Tentomon!" "Ja hoor!" Unimon landde en Izzy klom op zijn rug.
Onderweg vertelde Unimon dat hij in de problemen zat. Heel erg veel Digimon waren vreemd gaan doen, net als bij de BlackGears, maar nu hadden ze zwarte ogen gekregen. Hij had zich zelf met moeite op de been weten te houden, want als je achtereenvolgens door een BlackGear en een Dark Ring wordt geraakt, leer je wel om voorzichtig te zijn. Hij had samen met Mojamon, Drimogemon en Frigimon een soort van reddingsteam op de been gezet, dat probeerde Digimon weer normaal te maken. Probleem: er was nu niets van een dark Ring of BlackGear te zien, dus hoe deed je dat? Ze waren er nog niet uit.
Hun praatje werd verstoord door iets wat Izzy onder hen zag. "Tentomon! Bedankt, Unimon, ik kan het straks alleen wel af. Hela, Tentomon!" Tentomon draaide zich om, en Izzy kreeg de schrik van zijn leven. Zijn facetogen waren zwart! Unimon vloekte. Hij draaide zich om, en Tentomon kwam achter hem aan.
"Super Shocker!" Tentomon's aanval raakte ze allebei. Voor Unimon moet het gevoeld hebben als een zacht gekietel, maar Izzy was meteen verlamd. Niet meer in staat zich vast te houden gleed Izzy van Unimon's rug, en viel van ongezonde hoogte naar beneden!
Unimon had nu twee problemen: één: Tentomon die hem met zijn Super Shocker aan het bewerken was, twee: Izzy die zometeen te pletter zou storten. Hij vuurde op goed geluk een Horn Blaster af in de richting van Tentomon en schoot toen in duikvlucht naar beneden. Een fractie voor Izzy de grond zou raken ving hij hem op.
Unimon landde en liet Izzy behoedzaam op de grond glijden. Deze kreeg langzaam het gevoel in zijn lichaam weer terug.
Maar daar was Tentomon weer. "Nu heb ik er genoeg van!" schreeuwde Unimon. "Je doet hem geen pijn, hé?" "Geen zorgen, ik, eeh, ik maar hem alleen bang. Horn Blaster!"
Het was maar de vraag of Tentomon daar bang van werd, maar Izzy in ieder geval wel. Als je het gevecht met Apocalymon niet meetelt, kreeg Tentomon het pak slaag van z'n leven. Unimon vuurde een paar goedgemikte Horn Blasters op hem af. Tentomon raakte buiten westen en viel als een baksteen op de grond. "Tentomon!" Izzy rende op zijn vriend af. Gelukkig, zijn ogen waren weer groen.
"Oohh, wat is er gebeurd? Ik heb zo'n hoofdpijn…" "Horn…" "Hou maar op, Unimon, kijk! Hij is weer normaal." "Normaal? War heb je het over? Ik ben nooit abnormaal geweest!" "Is hij normaal?" Unimon keek echt verbaasd. "Hoe heb ik dat voor elkaar gekregen?" "Blijkbaar moet je ze eerst buiten wersten slaan." "He zeg!" riep Tentomon. "Waar hebben jullie het allemaal over? Ik weet van niets!" "Ik leg het je wel uit. Kun je ons naar jou clubje brengen, Unimon?" "Ja hoor, het is niet ver hiervandaan."
Even later zat Izzy weer op de rug van Unimon, met Tentomon erachteraan. "Izzy…" "Ja, Tentomon?" "Zeg, ik voel me een beetje vreemd." "Ja, ik zou me ook vreemd voelen als ik daarnet was platgewalst door Unimon." "Nee, dat is het niet. Het is meer een onbestemd gevoel, alsof ik word bekeken." "Hm, het zal wel verbeelding zijn. Hoever nog, Unimon?" "Nog een paar minuten."
Maar dat had Unimon mis: Er gebeurde namelijk iets wat het drietal heel wat vertraging zou opleveren…
"Hé, ik weet dat de tijd in Digi World anders is, maar het is me nooit opgevallen dat het hier zo vroeg donker wordt," merkte Izzy ineens op. "Nou, het blijft hier anders vrij lang licht hoor… het zal de zomertijd wel zijn," zei Tentomon eenvoudig. Unimon kon er de humor niet van inzien. "Dit is niet goed, jongens, het is donker terwijl het licht moet zijn, en als het overdag donker is, moet hier een duistere kracht aan het werk zijn."
Unimon had gelijk; geleidelijk waren ze omringd door volslagen duisternis. Niemand kon meer iets zien. Tentomon kroop bij Izzy op schoot, en Unimon raakte al zijn richtingsgevoel kwijt. Hij vloog maar rondjes, zoekend naar een lichtpuntje, maar dat was er niet.
Toen klonk er een akelig bekende stem: "Kijkkijk, als dat onze vrienden niet zijn…" Een akelige herinnering kwam boven in Izzy's brein. "Vademon!" "Zoo, dus je kent me nog? Dan ben je zeker ook op de hoogte van DIT"
Opeens konden de drie helden zich niet meer bewegen. Vlak voor hun neuzen verscheen de enge alien met het buitensporig grote hoofd, totaal zichtbaar. Zijn ogen waren niet zwart, maar dat zij niets, aangezien Vademon van zichzelf al een schurk was.
"Zo, we hebben nog wat te vereffenen…"

Wordt Vervolgd

Door: MetalGreymon

 

Anime Wolken
- Anime (Home)
- Pokemon
- Dragonball
- Digimon
- Shin Chan
- Naruto
- Yu-Gi-Oh
- Sailormoon
- Medabots
- Flint
- Rur. Kenshin
- Gundam Wing
- Manga
- Anime Forum (tip)

- Favorieten
- Link naar ons
- Contact

Tips
- Digimon Analyzer
- Samenvattingen
- Digimon Games

Affiliates
- Digimon Paradijs

 

Designed by aggron

Steel niets van deze site,
tenzij daar toestemming voor is gegeven.