Anime Wolken Top
 

De site
- Home
- Oud nieuws
- Anime Forum (tip)

Informatie
- Digimon Analyzer tip!
- Digivolves
- Wat is Digimon?
- Geschiedenis
- Meer Informatie...

Seizoen 1
- Afleveringen
- Hoofdstukken
- Het verhaal
- Personages
- Meer Seizoen 1...

Seizoen 2 tip!
- Plaatjesarchief tip!
- Digimon Analyzer tip!
- Het Verhaal
- Personages
- Afleveringen
- Meer Seizoen 2...

Seizoen 3
- Afleveringen
- Personages
- Het Verhaal
- Vijanden
- Meer Seizoen 3...

Seizoen 4
- Afleveringen
- Het verhaal
- Personages
- Digivolven
- Meer Seizoen 4...

Interactief
- Woordzoeker
- Memory
- Quiz
- Meer Interactief...

Plaatjes
- Plaatjesarchief tip!
- Kleurplaten
- Achtergronden
- Posters

Kaartenspel
- De Kaart
- Starterset
- Boosterserie 1
- Boosterserie 2
- Boosterserie 3
- Digibattle spel
- Regels
- Verschillen pokémon

Spellen
- Digimon World
- Digimon World 2
- Digimon Grand Prix
- Digimon Pocket World

Fans
- Verhalen
- Wat als?
- Digimon vs Pokémon

Artikelen
- Actiefiguurtjes
- Knuffels
- Algemeen
- Digivolvende Digimon

Multimedia
- Liedjes

 

Schaduw over Digi-World (3)

Izzy zit in een verduisterde slaapkamer voor zijn computer. Buiten slaapt de stad al, maar hij is nog druk aan het overleggen met een icoontje dat Gennai voorstelt. "En dus deze Digi-gates zijn anders dan de poort waardoor wij naar Digi-World gegaan zijn?" "Ja... en nee," geeft Gennai toe, "Je kunt er ook alleen maar doorgaan als je Digivices hebt zoals die van jullie, maar ze stellen je wel in staat, als alles goed geprogrammeerd is, om van een scherm in jullie wereld naar een scherm in Digi-World te reizen. Het is wel niet zo stabiel als de andere, oudere gates, zodat je ze zelf niet kunt openen of sluiten, maar het zullen er wel veel meer zijn, dus jullie zullen veel meer plaatsen kunnen bereiken in Digi-World. Maar dit systeem is nooit in voegen gebracht en is in de vergetelheid geraakt. Ik heb het leren kennen via een oude vriendin van mij. Of het in de praktijk haalbaar is, is nog een heel andere vraag, maar het is onze beste kans." "Ok," antwoord Izzy enthousiast, "programmeren is mijn specialiteit! Is er iets dat ik kan doen aan mijn kant?" "Zeker, zeker. Ik heb hier een lijst van specificaties en programma's die je zal moeten installeren, programmeren en configureren. Terwijl zal ik aan mijn kant alles proberen in orde te brengen. Hopelijk krijgen we het snel genoeg in orde zodat jullie nog op tijd komen om jullie Digimon te helpen." "Maak je maar geen zorgen," verzekert Izzy hem, "als de beschrijvingen kloppen, hebben ze alleen met Digimon van het rookie en champion niveau te maken en die kunnen ze normaal gezien wel op hun eentje aan." 

Op dat zelfde ogenblik in Cable City worden de Digimon overmand door Phantomons leger van Bakemon. Voor elke Bakemon die hun aanvallen vernietigen, lijken er wel drie in de plaats te komen. En langzaam maar zeker beginnen ze te bezwijken onder de klappen. Birdramon probeert nog op te stijgen om zo terug de situatie onder controle te krijgen, maar Phantomon werpt zijn ketting rond haar poot : "Nog niet weggaan, vogeltje. Het feestje begint pas!" En met een snok trekt hij haar terug naar beneden, waar ze recht op de gewonde Garurumon neerstort en ze zo alletwee terug naar hun rookie vorm de-digivolven. Kabuterimon ziet dit en wil zijn vrienden wreken : "Dat zet ik je betaald, Phantomon!" Hij vliegt op hem af, maar voor hij zijn aanval kan inzetten wordt hij langs achter geraakt door de Bakemon en Soulmon die hij aan het bevechten was. Met een schreeuw stort hij voor Phantomon neer, die met veel genot toeziet hoe hij terug Tentomon wordt. Ikkakumon en Greymon staan met hun ruggen naar elkaar en proberen zo de spoken geen kans te geven om hen in de rug aan te vallen. "Dit houden we niet lang meer vol," roept Ikkakumon, "ze blijven maar komen!" "We moet wel," antwoordt Greymon, "voor Patamon en de anderen. We mogen ze niet in de steek laten!" "Hoe edelmoedig, vind je niet?" vraagt Phantomon aan één van zijn Bakemon, "Ze weten dat ze dit nooit kunnen winnen en toch blijven ze doorvechten. Voor hun vrienden... Hehehehe..." De Bakemon antwoord aarzelend : "Euh, ja, baas. Maar ze houden het wel goed vol. We zijn al een hoop van onze makkers verloren. Als ze aan dit tempo doorgaan, zouden ze nog wel eens kunnen winnen." "Oh ja?" vraagt Phantomon sarcastisch "Dan zullen we er snel een eind aan moeten maken." En zonder er meer woorden aan vuil te maken vliegt hij op de twee reuzen af. Ikkakumon ziet hem komen en probeert Greymon nog uit de weg te duwen : "Kijk uit!" Maar hij is niet snel genoeg om de Shadow Scythe te vermijden en met één snelle zwaai haalt Phantomon beide Digimon neer. 
Kreunend vallen Agumon en Gomamon op de grond neer, vlakbij hun verslagen vrienden. "S...sorry, jongens," zegt Agumon zwak, "we waren niet sterk genoeg." Gabumon probeert hem enkele troostende woorden in te spreken, maar Phantomon onderbreekt hem : "Ja, zeer spijtig. He,he,he,he,... Dit waren dus de beroemde Digi-Destined Digimon? Wel, ik moet eerlijk toegeven dat ik een beetje teleurgesteld ben. Ik had meer verwacht van de 'helden' die de Dark Masters en Apocalymon versloegen. Ik zou jullie nog een tweede kans geven zodat ik jullie nogmaals kon vernederen, maar ik ken iemand die het me niet zou vergeven als ik jullie nu niet zou afmaken, dus... Vaarwel!" Zacht lachend heft hij zijn zeis tot boven zijn hoofd, klaar om toe te slaan, terwijl zijn troepen met spanning toekijken. De Digimon proberen nog op te staan, maar zijn nog te zwak na hun gevecht met de Bakemon. "Shadow ..." 
Opeens slagen er enkele raketten in aan de rand de van de groep Bakemon. "Wat in Devimons naam?!" roept Phantomon. Dan merkt hij door de mist groepjes van Gardromon en Mekanorimon op die langs alle kanten op hen afkomen. Wanneer ze dicht genoeg zijn, beginnen ze hun aanvallen af te vuren op de spoken : "Protect Grenade! Twin Beam!" In paniek stuiven de Bakemon en Soulmon uit elkaar. "Jullie idiote, vliegende lakens!" vloekt Phantomon, "Jullie zijn toch niet bang van die metalen dozen op poten, zeker? Nu, val aan of ik..." Hij onderbreekt zijn zin als hij achter hem een nieuwe stem hoort : "Lightning Blade... Vuur!" Phantomon kan het schot nog afweren met de stok van zijn zeis, maar wordt achteruit geblazen door de inslag van de aanval. "Andromon!" roepen de Digimon in koor. "Het wordt hier iets te heet," mompelt Phantomon tegen zichzelf, "Bakemon, verspreiden!" Op dit commando stuiven de Bakemon die nog overblijven uiteen, achtervolgd door de Gardromon en Mekanorimon. En na enkele ogenblikken is de open plek verlaten, buiten de Digimon en Andromon. Kreunend en zuchtend proberen ze alle zes terug op te staan. "Bedankt, Andromon, dat was juist op het nippertje," zegt Tentomon. "Ja, zonder jou waren we er nu geweest," geeft Patamon toe. "Hoe ben je hier trouwens terecht gekomen?" vraagt Biyomon, "Ik dacht dat jij en de rest van de robot-Digimon zelf een stad gevormd hadden." "Inderdaad," antwoord Andromon in zijn monotone stem, "maar onze hulp werd ingeroepen door Babamon. Ik leg het straks wel uit, als we terug in de tempel zijn. De Bakemon zijn tijdelijk uiteen gedreven, maar zolang die mist hier hangt, is het nog niet veilig op de straten." In versnelde pas en met een klein hartje wandelen ze samen terug door de mist naar de tempel in het midden van de stad.

Ondertussen dwaalt Phantomon door de riolen van Cable City, gevolgd door enkele Bakemon. "Hé, baas," probeert één van de Bakemon, "wat gaan we nu doen? Ik bedoel, met al die robotten. Wil dit zeggen dat we... misschien... terug naar het kerkhof kunnen?" "Oh ja," zucht één van de anderen, "het is al zo lang geleden dat ik mijn graf nog bezocht heb. Het zal er wel een puinhoop zijn. Weet je, ik heb het niet meer uitgerommeld sinds... sinds... Nu ik er over nadenk, ik heb het nog nooit uitgerommeld!" "Stilte!" commandeert Phantomon en zwijgend trekken de spoken verder. Op een T-splitsing aangekomen, vliegen ze gewoon rechtdoor, doorheen de muur en komen aan de andere kant uit in de oude catacomben van de stad. Daar zitten verschillende slechte Digimon, vooral Bakemon, tesamen te drinken, te kaarten of gewoon te praten. Tussen hen zitten ook Demidramon en Sonarmon. Als Phantomon binnenzweeft, wordt het even stil en zijn alle blikken op hem gericht. Hij kijkt niet op en vliegt recht door naar het einde van de zaal. Maar aan de gezichten van de Bakemon achter hem kan de rest al zien hoe het afgelopen is en ze richten zich wijselijk genoeg terug op hun eigen zaken. Phantomon wil de deur aan het einde binnengaan, maar juist als hij ze wil openen, verschijnt Clockmon vanuit de schaduw : "Dat zou ik niet doen als ik jou was. De baas is daarbinnen met iemand en zei dat hij niet gestoord wou worden." Phantomon kijkt hem kwaad aan : "Wat ik hem te vertellen heb is belangrijk. Het betreft de Digi-Destined en onze positie in de stad. Dat is belangrijker dan welk bezoek ook. En trouwens, wiens bende is dat hier eigenlijk, de zijne of de mijne? Ik kan gaan en staan waar ik wil." Clockmon glimlacht en richt zijn aandacht op zijn hamer, die hij begint af te kuisen : "T-t-t-t-t. Jij weet evengoed als ik wat daar het antwoord op is, dus als je verstandig bent, bijt je nog even op je tanden -of op wat je nog hebt om op te bijten- en wacht je hier. Ik neem aan dat het geen goed nieuws is dat je brengt, dus dan is het beter dat je al niet op zijn staart trapt voor je het hem vertelt." Nog even lijkt het erop dat Phantomon op zijn opmerking zal ingaan, maar dan geeft hij zich gewonnen en trekt zich in de schaduw terug. Grijnzend kijkt Clockmon hem achterna. 
Aan de andere kant van de deur zit Gloomon aan tafel met een keurige heer met wandelstok en een blauw pak. Zijn gezicht is bijna helemaal verborgen door zijn blauwe hoed. "Nu, laten wij ter zake komen," zegt de man met een raar accent, "Ik heb informatie die jij wil en jij hebt informatie die ik wil. Dus, ik stel een ruil voor." "En aan wat voor ruil had je dan gedacht, mijn beste Mummymon?" vraagt Gloomon argwanend. Heel ontspannen Mummymon doet zijn voorstel uit de doeken : "Ik vertel jou waar de ingang is naar de kamer waar je al zo lang naar zoekt," hij pauzeert even om suspense te creëren, "en dan geef jij me alle informatie over deze vrouw." Hij haalt een foto uit zijn binnenzak en toont hem aan Gloomon, die hem nauwkeurig inspecteerd : "Hmm, niet slecht... voor een mens. En waarom ben jij zo geïnteresseerd in deze witharige vrouw? En waarom zou ik jou informatie wel vertrouwen? Is jouw bron wel zo betrouwbaar?" Beledigd zet Mummymon zich wat rechter op zijn stoel : "De reden dat ik haar zoek is van geen belang voor jou. Ik kan je alleen vertellen dat ze zeker geen mens is. Oh nee..." Even staart hij dromerig voor zich uit : "Ah, Arukenimon..." Maar al snel komt hij terug met beide voeten op de grond, niet zo maar van plan deze deal te laten vliegen : "En mijn bronnen zijn zeker te vertrouwen! Ik heb het van de tempel-bibliotheek van deze eigenste stad." "Onmogelijk!" antwoord Gloomon venijnig, "Ik heb vorige maand nog spionnen naar die bibliotheek gestuurd en zij hebben niks gevonden!" "Aha, maar daar zit het probleem," vertelt Mummymon zelfverzekerd, "Ik ben daarvoor nog geweest en toen ik door de oude dokumenten zocht, stootte ik op de kaart die de ingang weergaf. Maar toen ik iets meer dan een vluchtige blik op de kaart worp, kwam die kleine, akelige vrouwe-Digimon op me af en ritste de kaart zo onder mijn neus weg. Maar gelukkig voor jou heb ik een fotografisch geheugen." Glimlachend leunt hij terug achterover in zijn stoel. Gloomon aan de andere kant 'zit' op het puntje van stoel : "Wel, waar is de ingang nu? Vertel het me!" "Ho ho, mijn kleine spinnevriend, ik heb mijn bron nu bevestigd, maar hoe weet ik dat jij iets te bieden hebt?" Duidelijk teleurgesteld dat hij Mummymon niet kon bedotten, krimpt Gloomon terug in elkaar : "Goed dan, ik zal je ineens het hele verhaal vertellen, dan kan jij dat van jou ook afmaken. Een goede drie weken geleden, toen het gerucht van de mist over Cable City zich begon te verspreiden, verscheen ze in de straten van de stad. In tegenstelling tot de anderen, was ze niet bang van de spook-Digimon. In tegendeel, zij vreesden haar zo, dat toen ze hen beviel om haar naar hun basis te brengen, ze niet anders durfden dan toe te stemmen. Hier aangekomen heeft ze dan allerlei Digimon ondervraagd over vanalles en nog wat en is ze dan een dag later, nadat ze blijkbaar niks wijzer geworden was, terug vertrokken en we hebben haar sindsdien niet meer gezien." Nu is het Mummymon die op het tipje van zijn stoel zit : "Wat vroeg ze dan zo allemaal? Misschien kan dat een hint geven over waar ze naartoe is?" "Wel," antwoord Gloomon geamuseerd, "ze was blijkbaar vooral geïntereseerd in de Digi-Destined en wat elk van ons daar al tegen ondernomen had of nog van plan was." "Hmmm, de Digi-Destined," fluistert Mummymon peinsend, "Ja, dat zou goed kunnen. Hm-mm..." Gloomon onderbreekt zijn mijmeringen door zijn poot op't tafel neer te zetten : "Ik heb mijn deel van de afspraak vervult. Nu jij!" Mummymon schrikt even op : "Ah, ja, tuurlijk." Hij leunt voorover op de tafel en begint stilletjes te fluisteren, alsof hij een groot geheim vertelt : "De deur die jij zoekt bevindt zich onder de tempel. Aan de voet van de tempel staat een klein beeldje van een MarineAngemon. Als je op het hartje van het beeldje drukt, zal de ingang voor jou geopend worden." Gloomon kruipt op tafel en kijkt hem met zijn rode ogen dreigend aan: "Wee je gebeente als ik ontdek dat je hier staat te liegen, Mummymon. Ik hou niet van Digimon die mij willen bedriegen. Het zou niet uitmaken hoe lang het zou duren, ik zou je vinden en vernietigen!" Mummymon deinst achteruit voor de opeens niet meer zo kleine Digimon : "Hé, maak je geen zorgen. Ik heb je niet belogen, maar de ingang is in jaren al niet meer gebruikt. Hij kan misschien wat roestig zijn, dat weet ik niet." "En waarom ben je zelf nog nooit door die ingang gegaan?" "Oh, ik heb andere doelen : Ik ben op zoek naar de Destiny Stones. Daarvoor was ik ook in de bibliotheek : om informatie over de Stones op te zoeken." Gloomon springt van tafel en kijkt hem twijfelend aan : "De Destiny Stones? Dat is toch maar een mythe, ze bestaan niet echt." Mummymon staat ook recht en maakt aanstalten om te vertrekken : "Dat is wat ik wil uitzoeken, hé. Maar spijtig genoeg heeft deze stad mij ook niet veel wijzer gemaakt. Dus dan ga ik maar weer op weg : Op zoek naar de Destiny Stones en Arukenimon!" En met een stevige beweging zwaait hij de deur open en wandelt hij naar de uitgang. Sonarmon en Demidramon kijken hem wantrouwig aan. "Wat moet de baas van die clown?" gromt Demidramon, "Ik vertrouw hem voor geen haar." Plotseling begint hun tafelgenoot hartelijk te lachen : "Hahaha, dat kan ook niet. Je hebt geen haar op die geschubde kop van jou staan! Hahahohohoha!" "Oh, hou je kop, Halloweenmon!" snauwt Demidramon, "Jij kan ook niets serieus nemen. Moet jij niet ergens bovengronds Digimon gaan pesten?" "Hihihik zou wel willen," lacht hij, "hohoho, maar ik moest hahaha hier blijven van de baas. Ik weet niet waarom, maar hehehihihi, je weet wat de baas zegt : Bevelen moet je overdenken, bevelen moet je opvolgen. En dat zal voor jou zeker geen probleem zijn. Whahahahaha!" Demidramon staat klaar om hem naar het gezicht te springen, maar wordt tegengehouden door Sonarmons mechanische arm : "Dat zou ik niet doen als ik jou was. Niet dat ik je niet graag zou zien bijeengeklopt worden door Halloweenmon hier, maar de baas heeft een hekel aan vechtpartijen. En nu Phantomon net binnengegaan is met zijn slechte nieuws, is het nu zeker niet het goede moment." Demidramon grolt nog even naar Halloweenmon, die nog steeds aan het nagiechelen is, maar zet zich dan terug neer in zijn stoel en drinkt nog wat van zijn glas. Plots klinkt de stem van Gloomon uit de andere kamer : "Sonarmon, Halloweenmon, Demidramon! Hier komen!" Demidramon springt recht en haast zich naar de kamer van Gloomon, terwijl Sonarmon en Halloweenmon rustig volgen. Als ze alledrie binnen zijn, sluit Phantomon de deur terug en vervoegt hij de groep. "Ok, idioten," begint Gloomon, "ik heb juist van Phantomon hier vernomen dat de Digi-Destined Digimon in de stad zijn en dat ze versterking meegebracht hebben. Hoe ze zo snel wisten dat we hier waren, zal ik voor het moment in het midden laten," zegt hij, terwijl hij dreigend staart naar Demidramon en Sonarmon, "maar dit zou mijn plannen wel eens kunnen verhinderen." "Plannen, baas?" vraagt Sonarmon "Wilt u daarmee zeggen dat u gevonden hebt wat u zocht?" "Inderdaad, Sonarmon," antwoord Gloomon, "als dat lappendeken mij niet belogen heeft, zal ik vandaag nog vinden waar we al een hele maand achter zoeken. Maar er is wel een probleem : De ingang bevindt zich onderaan de tempel, waar Andromon nu blijkbaar zijn hoofdkwartier gevestigd heeft." "Een zeer strategische locatie," bevestigt Phantomon, "dit deel van de stad is nog niet in onze handen en nu het versterkt is met Andromons troepen, kon het wel eens moeilijk worden om tot aan de tempel te geraken. Zeker daar het riolensysteem niet zo ver reikt." "En nu is dus duidelijk waarom," vervolgt Gloomon, "Maar toch wil ik vanavond nog door de ingang gaan. Daarom gaan we dit georganiseerd aanpakken : op valavond zal de bende van Phantomon een schijnaanval inzetten tegen de Gardromon, zodat wij met een kleine groep langs de defensielinie van de robots kunnen sluipen. Eens aan de tempel aangekomen, zullen jullie met zijn drieën de tempel zelf binnengaan en Andromon en de Digi-Destined bezighouden, terwijl ik, Phantomon en Clockmon de ingang openen. De Digi-Destined mogen zeker niet te weten komen dat wij onderaan de tempel zijn, begrepen?" "Ja, baas!" antwoorden ze in koor. "Goed, maak jullie klaar. Binnen enkele uren vertrekken we. Phantomon, jij zorgt ervoor dat die hersenloze schimmen van jou weten wat ze moeten doen." "Geen probleem, baas," antwoord hij en allevier verlaten ze terug de kamer.

Aan de andere kant van de stad naderen Andromon en de anderen de tempel. "Hier zijn we veilig," stelt Andromon hen gerust, "Een deel van de Gardromon patrouilleert constant in een grote cirkel rond de tempel, dus er is weinig kans dat we hier in enig gevaar verkeren." "Zeg, Andromon," vraagt Gomamon, "hebt gij eigenlijk enig idee waar die mist vandaan komt?" "Ja," zegt Agumon, "het lijkt wel op die mist van Myotismon indertijd in de echte wereld." "Zou Myotismon terug zijn?" vraagt Patamon angstig. "Het lijkt me zeer onwaarschijnlijk dat hij het gevecht tegen Wargreymon en MetalGarurumon zou overleefd hebben," vertelt Andromon, "maar hij is niet de enigste Digimon die zoiets kan verwezelijken. Het is zelfs mogelijk dat, als hij krachtig genoeg is, de Phantomon die jullie heeft aangevallen deze mist heeft veroorzaakt." "Hij was inderdaad heel machtig," geeft Gabumon toe, "want zijn Father Time aanval was in staat mij bijna helemaal te bevriezen." "Inderdaad, dat is zeer krachtig," zegt Andromon peinzend, "een normale Phantomon zou zijn tegenstander alleen wat kunnen vertragen met die aanval, maar zeker niet doen stilstaan. Het is dus bijna een zekerheid dat hij ook verantwoordelijk is voor deze mist." "Maar hoe kan een Phantomon die volgens de geruchten slechts een maand geleden gedigivolved is nu al zo'n krachten hebben?" vraagt Tentomon zich af. "Misschien heeft die griezel die Gatomon ontvoerd heeft er iets mee te maken," antwoord Biyomon, "Het is een te groot toeval dat al deze gebeurtenissen samenvallen en dan nog eens allemaal met Cable City in verband kunnen gebracht worden." "Als deze Digimon echt zo machtig is," zegt Andromon, "dan zal ik zijn signallement direct doorgeven aan mijn troepen als we terug in de tempel zijn." Op dat ogenblik komen ze aan de voet van de tempel, waar Babamon al boven aan de trappen staat te wachten. Ze wuift hen toe en roept : "Ah, je hebt ze gevonden, Andromon! Geweldig! Kom maar snel naar binnen, dan kunnen jullie mij alles vertellen!"
Een paar ogenblikken later zitten staan ze allemaal voor een groot scherm in één van de achterkamers van de tempel, omgeven door apparatuur. Op het scherm is een plattegrond te zien van de hele stad, zeer gelijkaardig aan de controlekamer van Machinedramon. Nog een gelijkenis zijn de twee Hagurumon die alles in de gaten houden : "Nog één, meneer, deze keer in de oostelijke sector." "Ja, B7, denk ik. Dat is al de vijfde rel in het laatste uur, meneer." "Ze zijn wat van plan," zegt Andromon. "Wees daar maar zeker van," antwoordt Babamon, "dit is het hoogste aantal van Bakemon aanvallen sinds de mist opkwam." "Zou het ook gewoon geen reactie kunnen zijn op de aankomst van jou en je vrienden, Andromon?" vraagt Patamon. Andromon blijft naar het scherm staren : "Ik denk het niet, Patamon. Bakemon zijn van nature laffe wezens en zullen liever geen gevecht aangaan dat niet met zekerheid kunnen winnen. En volgens de gegevens waren het telkens kleine groepjes die een overmacht aan Gardomon of Mekanorimon aanvielen. Het lijkt wel... Hagurumon, roep twee van de Gardromon eenheden terug dichter bij de tempel." "Zoals u wenst, meneer." "Doen we meteen, meneer." "Waar denk je aan, Andromon?" vraagt Gabumon. "Ik denk... Hagurumon, toon alle incidenten van de laatste uren... Kijk, zie je het patroon?" Tentomon vliegt dichter bij het scherm en bestudeerd de oplichtende puntjes op de kaart : "Ze vormen een figuur, ja? Een cirkel, juist?" "Inderdaad," antwoord Andromon, "maar het is de bedoeling erachter die van belang is. Ze willen hen weglokken van het centrum van de cirkel. En het centrum is..." En dan begrijpen ze het : "Deze tempel!" "Maar wat willen ze van deze tempel?" vraagt Biyomon. Gomamon probeert een theorie te bedenken : "Zijn hier misschien schatten te vinden?" Maar Babamon ontkracht deze theorie : "Nee, sorry, schat, maar hier is niks van waarde te vinden. Alleen boeken en oude dokumenten in onze bibliotheek en die zouden ze al lang kunnen gestolen hebben over de laatste maand." "Misschien wilt hij ons," stelt Biyomon voor, "Die griezel heeft Gatomon al gekidnapt en nu wil hij de rest van ons bij zijn collectie voegen." "Dat zou kunnen," geeft Andromon toe, "maar dat verklaart niet waarom hij zo lang gewacht heeft of waarom hij mee geholpen heeft deze stad over te nemen." "Het maakt niet uit wat ze willen. Deze keer zullen we voor hen klaarstaan!" zegt Agumon vastberaden. Biyomon is echter niet zo zeker als Agumon : "Maar, Agumon, wat kunnen wij doen tegen een ultimate als Phantomon? Wij kunnen alleen maar tot champion digivolven." Dat herinnert Andromon eraan : "Hoe komt het trouwens dat jullie nog kunnen digivolven naar champion zonder partner?" Even heerst er een moment van stilte en kijken de Digimon elkaar aan. Dan verbreekt Tentomon de stilte : "We weten het eigenlijk zelf niet goed. Sinds de poort naar de echte wereld gesloten is en Digi-World geherconfigureerd is, zijn we in staat om zonder digivice te digivolven." "Het is een soort van laatste afscheidsgeschenk van onze vrienden," merkt Biyomon op. De groep vervalt weer in stilte als ze terugdenken aan hun vrienden in de echte wereld. Dan wordt de stilte plots doorbroken door een doffe knal. "Dat klonk dichterbij dan de anderen," fluistert Patamon. Daarop volgen nog enkele gedempte geluiden van een gevecht vlakbij. Andromon keert zich terug naar het scherm : "Hagurumon, geef de laatste stand van zaken weer op het scherm." "Zoals u wenst, baas." "Uw wensen zijn onze bevelen, meneer." Het scherm flikkert even en dan verschijnen er enkele nieuwe lichtpuntjes bij, vlakbij het centrum van de cirkel. Eén van de Hagurumon schreeuwt : "Ze zijn door de verdedigingslinie geraakt!" De andere begint snel de apparatuur af te gaan om de gegevens te bevestigen : "De Gardromon zijn in volle gevecht met de Bakemon, maar blijkbaar zijn er in het gewoel enkelen in geslaagd door de mazen van het net te glippen. Versterking is onderweg, maar de Mekanorimon melden dat ze al aan tot aan de trappen van de tempel gevorderd zijn." "We moeten ze helpen!" roept Gabumon terwijl hij naar de deur loopt, gevolgd door zijn vrienden : "We grijpen ze!" Andromon geeft nog enkele orders aan de Hagurumon en wil dan ook vertrekken, maar merkt dan Babamon die diep in gedachten verzonken is : "Babamon? Is er iets dat je me wil vertellen?" Babamon kijkt hem even sprakeloos aan, maar besluit dan hem niet langer op te houden : "Nee, nee, geen probleem, mijn vriend. Ga nu maar. Ik vrees dat ze jouw hulp maar al te goed zullen kunnen gebruiken." Andromon wil nog aandringen, maar hij beseft ook dat daar geen tijd meer voor is en verlaat de kamer. Ondertussen hebben de anderen de grote zaal van de tempel al bereikt en openen Agumon en Gabumon de grote poort. De rest wil naar buiten stormen, maar zien dan opeens het hoofd van Halloweenmon verschijnen bovenaan de poort : "Hallo, kindjes. Trick or Treat!" En met deze woorden laat hij zich vallen lachend en land vlak voor hen, in het midden van de deuropening. "Niemand gaat buiten voor ik de toestemming van zijn of haar ouders gezien heb. Hohohohoho! Rotten Egg Pelter!" De Digimon worden teruggeslagen door deze aanval, maar Agumon en Gabumon, die aan de poorten stonden, werden niet geraakt en kunnen digivolven : "Agumon digivolvet in ... Greymon!" "Gabumon digivolvet in ... Garurumon!" Garurumon doet een tijgersprong naar Halloweenmon, maar deze springt opzij, zodat hij recht door de open poort vliegt en van de trappen duikelt. "Olé!" roept Halloweenmon hem achterna. "Zo, vind jij dat grappig?" gromt Greymon, "Wel, we zullen eens zien hoe grappig je dit vindt : Nova Blast!" Weer springt Halloweenmon opzij, de hele tijd vrolijk aan het lachen : "O, gemist, ouwe! Hehehehe! Als iedereen zo snel was als jij, dan zouden de Numemon over Digi-World heersen! Hahahahaha!" Dan verschijnt Sonarmon mee in de poortopening : "We hebben geen tijd voor deze onzin. Vernietig ze! Laser Blast" Zijn schot raakt Greymon vol in de borst en doet hem zo wankelen. Maar net voor hij neergaat, kan Greymon zich nog rechthouden aan één van de zuilen van de tempel. De anderen bekomen terug van Halloweenmons aanval en zien de oneerlijke strijd. "Het is twee tegen één! Dat is niet eerlijk!" roept Tentomon. Hierop antwoord Biyomon : "Laten de strijd wat eerlijker maken! Biyomon digivolvet in ... Birdramon!" "Tentomon digivolvet in … Kabuterimon!" "Oehoe, stoer, hoor!" daagt Halloweenmon hen uit, maar Sonarmon activeert zijn jet pack en richt zijn wapen op hen : "Laat hen maar aan mij over. Neem jij de rest maar voor je rekening. Laser Blast!" Birdramon en Kabuterimon ontwijken zijn schoten door op te stijgen en vliegen hiermee met een luid gekraak recht door het dak van de tempel, op de hielen gevolgd door Sonarmon. Gomamon en Patamon kunnen nog net opzij rollen om het vallend puin te vermijden. "Alles in orde, Patamon?" roept Gomamon in de onstane stofwolk. Een andere stem beantwoord hem : "Maak je geen zorgen, Digi-Destined, je vriendje is hier veilig bij mij. Dark Dragon Blast!" Gomamon kan nog net bukken wanneer de vuurbal uit het stof opdoemt en vlak over hem scheert. Dan ziet hij Demidramon door de wolk verschijnen, met in de kronkels van zijn staart Patamon, die met alle moeite probeert los te breken : "Wat ga je doen, visvreter? Je kan mij niet aanvallen, want ik heb je vriendje en je kan ook niet vluchten, want er is in de weidse omtrek geen water te bekennen. Er blijft dus maar één keuze over : Sterf!" Weer vuurt hij enkele vuurballen af, waardoor Gomamon op de vlucht moet slaan en zich achter één van de zuilen verschuilt. Langzaam nadert Demidramon de zuil : "Ren maar, dat is het beste wat je kunt! Jij bent geen partij voor mij!" en opnieuw vuurt hij zijn aanval op de zuil : "Dark Dragon Blast!"
Aan de buitenkant van de tempel staan twee Gardromon aan een fontein te kijken naar het intense luchtgevecht van Birdramon en Kabuterimon met Sonarmon. "We moeten ze helpen," zegt de ene. "Negatief," antwoorde de tweede, "onze orders zijn deze sector te bewaken en we zijn niet geprogrammeerd om onze orders te negeren." "Inderdaad," geeft de eerste toe. Maar dan worden ze opgeschrikt door zware, naderende voetstappen. "Wie is daar?" roept de eerste Gardromon. Als antwoord op zijn vraag verschijnt Clockmon uit één van de zijstraten. Hij stopt enkele meters voor de twee robots en kijkt hen grijnzend aan. De twee Gadromon laden hun Protect Grenade en richten op hem : "Dit gebied is verboden voor alle Digimon. Ga terug naar uw huis of u wordt gearresteerd." Clockmon verroert geen vin, maar de wijzers op zijn wekkerlichaam beginnen sneller en sneller rond te draaien en na een tijd begint heel de wijzerplaat op te lichten. "Stop dat onmiddelijk!" beveelt de Gardromon "U staat onder arrest. Kom met ons mee naar..." Maar voor hij kan uitspreken, roept Clockmon : "Chrono Breaker!" en het volgende moment blijven de Gardromon stokstijf stilstaan. "Goed werk, Clockmon," klinkt er vlak achter hem, "Spider Stealth." Hij kijkt om en schrikt niet als hij aan zijn voeten Gloomon ziet verschijnen. Uit één van de andere straten verschijnt ook Phantomon met de nog steeds bewusteloze Gatomon aan zijn ketting gebonden. "Zal ik ze nog wat bewerken, baas?" vraagt Clockmon, maar Gloomon negeert hem en kruipt naar de fontein : "Daar hebben we nu geen tijd voor." Hij springt op de rand en staart naar het MarineAngemon-beeldje dat in het midden van het kleine fonteintje staat en een kleine straal water spuwt. Met zijn lange voorpoot duwt hij zachtjes op het hartje getekent op de borst van het beeldje en voor enkele seconden gebeurt er niks. Hij wil net nog een tweede keer proberen als plots de fontein begint leeg te lopen en het beeldje in de muur verdwijnt. Gloomons ogen lichten op als de bodem begint weg te draaien en zo een draaitrap naar beneden onthult : "Ja, eindelijk is het zover! Eindelijk zal ik kunnen terugkeren en het die Digi-Destined betaald zetten!" Met een duivelse lach daalt hij de trappen af, gevolgd door Clockmon en Phantomon. Enkele momenten later sluit de trap zich terug en verdwijnt de ingang weer onder het water als het beeldje van MarineAngemon terug water begint te spuwen alsof er niks gebeurd is...

Wat hoopt Gloomon te vinden achter deze mysterieuze ingang? En waarom heeft hij Gatomon nodig? En zullen de Digimon het gevecht wel kunnen winnen tegen de handlangers van Gloomon? Dat lees je in de volgende aflevering van Digimon : Digital Monsters!

Wordt Vervolgd

Door: Insect Master

 

Anime Wolken
- Anime (Home)
- Pokemon
- Dragonball
- Digimon
- Shin Chan
- Naruto
- Yu-Gi-Oh
- Sailormoon
- Medabots
- Flint
- Rur. Kenshin
- Gundam Wing
- Manga
- Anime Forum (tip)

- Favorieten
- Link naar ons
- Contact

Tips
- Digimon Analyzer
- Samenvattingen
- Digimon Games

Affiliates
- Digimon Paradijs

 

Designed by aggron

Steel niets van deze site,
tenzij daar toestemming voor is gegeven.