Anime Wolken Top
 

De site
- Home
- Oud nieuws
- Anime Forum (tip)

Informatie
- Digimon Analyzer tip!
- Digivolves
- Wat is Digimon?
- Geschiedenis
- Meer Informatie...

Seizoen 1
- Afleveringen
- Hoofdstukken
- Het verhaal
- Personages
- Meer Seizoen 1...

Seizoen 2 tip!
- Plaatjesarchief tip!
- Digimon Analyzer tip!
- Het Verhaal
- Personages
- Afleveringen
- Meer Seizoen 2...

Seizoen 3
- Afleveringen
- Personages
- Het Verhaal
- Vijanden
- Meer Seizoen 3...

Seizoen 4
- Afleveringen
- Het verhaal
- Personages
- Digivolven
- Meer Seizoen 4...

Interactief
- Woordzoeker
- Memory
- Quiz
- Meer Interactief...

Plaatjes
- Plaatjesarchief tip!
- Kleurplaten
- Achtergronden
- Posters

Kaartenspel
- De Kaart
- Starterset
- Boosterserie 1
- Boosterserie 2
- Boosterserie 3
- Digibattle spel
- Regels
- Verschillen pokémon

Spellen
- Digimon World
- Digimon World 2
- Digimon Grand Prix
- Digimon Pocket World

Fans
- Verhalen
- Wat als?
- Digimon vs Pokémon

Artikelen
- Actiefiguurtjes
- Knuffels
- Algemeen
- Digivolvende Digimon

Multimedia
- Liedjes

 

Schaduw over Digi-World (5)

Deel 5 : De Schaduwduivel

Diep onder Cable City, in een duistere grot zweeft Phantomon rusteloos heen en weer voor de Digi-Gate of Destiny. Van tijd tot tijd controleert hij of de gevangene, Gatomon, er nog ligt en nog steeds bewusteloos is. En elke keer hij kijkt, is er niks veranderd. "Ik weet niet wat Gloomon met die kat gedaan heeft, maar ze is nu al een paar dagen bewusteloos. Zou hij ze gehypnotiseerd hebben?" vraagt Phantomon zichzelf af. Dan lijkt het weer of één van de beelden in de achtergrond beweegt. "Ok, ik weet dat je daar bent," roept Phantomon, terwijl hij zijn zeis klaar houdt voor de aanval, "Kom eruit of ik kom je halen en geloof me vrij, dat wil je niet." Maar buiten de echo van Phantomons stem blijft alles stil. Hij wil zich net onzichtbaar maken en zo een kijkje gaan nemen achter het beeld, als er achter hem plots een krakerige vrouwenstem klinkt : "Ben je niet wat oud om verstoppertje te spelen, Phantomon?" Hij draait zich om en ziet Babamon aan de andere kant van de poort verschijnen : "Jij?! Wat doe jij hier?" Ze heft haar haar vrije hand op en richt met haar handpalm naar Phantomon : "Ik ben hier voor Gatomon. En om ervoor te zorgen dat jij deze stad niet meer zult terroriseren. Empress Haze!" Even lijkt er niets te gebeuren, maar het volgende ogenblik wordt Phantomon door een onzichtbare kracht achteruit geblazen. Boven het ravijn kan hij pas tot stilstand komen, waar hij even verdwaasd blijft hangen : "Zo, je bent krachtiger dan je eruit ziet, dametje. Maar zelfs jij bent geen partij voor mijn Father Time!" Het oog aan Phantomons nek gloeit op en het volgende ogenblik wordt Babamon schijnbaar stijf bevroren. "Hahaha, heel geestig," lacht Phantomon, "maar ik heb geen tijd voor jouw spelletjes, opoe. Ik maak hier nu een einde aan : Shadow Scythe!" Met zijn zeis klaar voor de aanval vliegt hij op de ogenschijnlijk hulpeloze Babamon af.
Maar net voor hij kan toeslaan, neemt ze haar bezem met beide handen vast en blokkeert ze zijn slag : "Jouw truukjes werken niet op mij, schat," fluistert ze hem toe, waarna ze hem van haar afduwt met haar bezemsteel. Even blijft Phantomon haar verwonderd aanstaren, maar al gauw besluit hij om haar geen tweede kans te geven aan te vallen : "Dat was beginnersgeluk! Probeer dit maar tegen te houden : Shadow Scythe!" Als een bezetene stormt hij op haar af en probeert haar recht doormidden te hakken met zijn zeis. Maar weer is ze hem te snel af en halverwege voor haar hoofd botst zijn zeis tegen haar bezem, die als het ware onbreekbaar lijkt. Phantomon geeft zich echter nog niet gewonnen en blijft langs alle kanten aanvallen met zijn Shadow Scythe aanval. Maar Babamon hanteert haar bezem als een echte amazone en kan zijn stoten met gemak afweren. Spottend begint ze tegen hem te praten tijdens zijn aanvallen : "Op mijn leeftijd bestaat beginnersgeluk niet meer, jochie. Dit is pure levenservaring van een leven dat wel tien keer langer is dan het jouwe." Phantomon laat zich niet door haar afleiden en blijft gewoon doorgaan met zijn aanvallen, totdat Babamon er genoeg van heeft en hem weer wegduwt met haar bezem. Als Phantomon terug wil aanvallen, roept ze : "Dark Broom!" en begint haar bezem met een paars licht te gloeien. En net als hij zijn aanval inzet, slaat ze toe met haar bezem en wordt hij de lucht in gekatapulteerd. Wanneer hij zich een tiental meters hoger tot stilstand kan brengen en terug wil aanvallen, merkt hij plots dat zijn wapen in tweeën gebroken is en hij alleen nog een stok vastheeft. Beneden, aan de voeten van Babamon, ligt het tweede deel van de zeis, nog zachtjes nagloeiend van de krachtige aanval van zijn tegenstandster. Bezorgd kijkt hij naar het stompje dat hij nog in zijn handen heeft en zegt zachtjes : "Oh, oh, dit is minder leuk. Tijd om weg te wezen!"
Maar voor hij kan verdwijnen, heft Babamon haar hand weer op en vuurt haar Empress Haze af. Phantomon is al half onzichtbaar als hij plots begint te schreeuwen en enkele seconden later in duizenden stukjes uiteenspat.

In de stad zijn de Bakemon op vlucht voor de Digi-Destined en hun vrienden, wanneer opeens de mist begint op te trekken. "O nee!" roept een Soulmon, "Phantomon is verslagen!" "We zijn verloren!" gilt een Bakemon en in paniek stuiven ze uiteen. "Haha! Ze slaan op de vlucht!" roept Tai vanop de rug van Kabuterimon, "Laat ze niet ontsnappen, MetalGreymon!" "Geen probleem, Tai," antwoordt de reusachtige Digimon en hij opent de plaat op zijn borst, "Giga Blaster!" Met een enorme knal landen de raketten in het midden van de bende spoken. "Kijk, jongens, ze hebben gelijk : de mist trekt op," merkt Joe. "Nu kunnen ze ons niet meer ontsnappen," zegt Birdramon. Kari kijkt hoe de Bakemon uiteen stormen en krijgt plots een idee : "Tai, nu de mist weg is kunnen we ze volgen naar hun schuilplaats... en naar Gatomon." "Goed idee, Kari," antwoordt Kabuterimon, "Birdramon! Angemon! Proberen jullie uit te vinden waar de Bakemon naartoe vluchten, zodat we hun schuilplaats kunnen vinden?" "Geen probleem! Doen we!" roepen ze terug en stijgen hoog boven de stad uit. Met een bedrukte blik kijk Kari hen achterna. Joe merkt dit en probeert haar gerust te stellen : "Maak je geen zorgen, Kari, we vinden haar heus wel terug," en met z'n drieën kijken ze vanop de rug van Kabuterimon toe hoe MetalGreymon, Zudomon en Garurumon de Bakemon in verschillende straten samenloodsen en hen voortdrijven als een kudde schapen. Tussen één van die groepen loopt ook Demidramon, die de tempel ontvlucht is en per ongeluk tussen de Bakemon terecht gekomen is. Zijn groep wordt achterna gezeten door Zudomon en hoe snel hij ook probeert te rennen, de reuze-Digimon komt alsmaar dichter en dichter. Dan wordt hij plots bij zijn staart gegrepen en één van de huizen ingetrokken. Hij wil roepen, maar zijn mond wordt onmiddelijk afgedekt door een harige klauw. In stilte wachten ze met z'n tweeën totdat Zudomon voorbij geraasd is en daarna laat de mysterieuze redder hem weer vrij. Wanneer Demidramon zich omdraait om zijn redder te aanschouwen, herkent hij Sonarmon, die serieus gehavend is na het gevecht met Angemon : "Sonarmon? Je leeft nog!" "Ja, en niet dankzij jou," kreunt hij, "Ik heb op het laatste nippertje een luik gevonden in de vloer en kon zo uit de zolder ontsnappen, voor die twee rotte vlieg-Digimon hem opbliezen. Maar ze hebben mijn jet pack naar de vaantjes geholpen, dus ik kan niet meer vliegen. We moeten een andere weg uit deze stad vinden." "Ik weet wel waar we vervoer kunnen vinden," zegt Demidramon, "maar dan moeten we terug naar onze schuilplaats. Daar heeft de baas een noodoplossing om de stad te ontvluchten." Dat herinnert Sonarmon eraan : "Heb jij nog iets gehoord van de baas of één van zijn gezellen?" Demidramon schudt zijn hoofd : "Nee, ik heb ze niet meer gezien sinds we uiteen gegaan zijn aan de voet van de tempel. Waar zou hij toch kunnen zijn?"

Wat zijn trawanten niet weten is dat Gloomon zelfs niet meer in Digi-World is. Hij staat samen met Clockmon op het strand van de Dark Ocean. Clockmon speurt de omgeving af, maar ziet geen levend wezen of ook maar iets dat hem zou kunnen interesseren : "Ok, nu zijn we hier. Maar wat komen we hier nu eigenlijk doen? Zover ik weet, is er niks te zien in deze dimensie." Maar Gloomon denkt daar anders over en staart half kwijlend naar de inktzwarte zee : "Dat denk jij maar. Voor onze voeten ligt vloeiende, duistere energie. Genoeg om mij de machtigste slechte Digimon ooit in Digi-World te maken! En dan zal ik eindelijk mijn wraak kunnen uitoefenen op de Digi-Destined!" Gloomon kruipt snel over het strand naar het water, maar voor hij zijn poot erin kan zetten, rijzen de duistere gestalten van de Scubamon uit de oceaan op : "Onze Meester had je gewaarschuwd! Jij mocht hier nooit meer terugkeren. Voor deze misdaad zullen we jou vernietigen!" Gloomon neemt een stap terug en schreeuwt : "Jouw beurt, Clockmon! Neem die schimmen te grazen!" Clockmon neemt zijn hamer iets steviger in zijn hand en grijnst : "Met plezier. Time Buster!" Hij vuurt enkele schoten af met zijn mechanische rechterarm op de Scubamon, waarvan er twee geraakt worden en langzaam wegzinken in de duisternis, terwijl de anderen links en rechts van hen het strand opkomen. Clockmons wijzers beginnen op te lichten als hij een stap achteruit zet : "Chrono Breaker!" De Scubamon vertragen tot een kruiptempo en moeten lijdzaam toezien hoe Clockmon op het af wandelt en hen één voor één uitschakelt met zijn Time Buster hamer aanval. Met trots bewondert Clockmon de uitgeschakelde Digimon. Dan merkt hij Gloomon op die langzaam het water inwandelt en een zwarte gloed begint af te geven. De kleine spinachtige Digimon begint luidop te lachen als hij de energie door zijn lichaam voelt stromen : "Ja! Ja! Eindelijk terug! Naar dit gevoel heb ik zo lang verlangd!" Zijn lichaam begint compleet te vervagen in het zwarte licht en Clockmon ziet het silhouet van Gloomon veranderen wanneer hij roept : "Gloomon digivolvet in ... Shadowmon!" Clockmon wil iets zeggen, maar wordt onderbroken door een luid gedonder boven de zee. Als hij de horizon afspeurt, ziet hij donkere stormwolken die zich samenpakken boven de zee en merkt hij dat het water zelf begint te kolken en te golven. Shadowmon merkt hier echter niks van en gaat steeds dieper en dieper het water in. Maar dan bereiken de eerste grote golven het strand en wordt hij door de slag van het hevige water op het strand geworpen : "Wat... wat gebeurt er?" stamelt de kleine duivel verbaasd. Clockmon bekijkt hem niet en blijft naar de woelige zee staren : "Ik denk dat we problemen hebben. Wat heb je met dat water gedaan?" "Ik heb niks gedaan," reageert Shadowmon beledigd, "mijn lichaam is gewoon zo gebouwd dat het de duistere energie van deze plek kan opnemen. En niemand gaat me daar bij tegenhouden!" Als antwoord op deze uitspraak barst een geweldige onweer los boven het strand en rijst voor hen een reuzachtige, donkere massa uit het water. Het richt zijn gloeiende, rode ogen op de twee champion Digimon op het strand en spreekt met bulderende stem : "Dit rijk is van mij en van mij alleen! Hier heb ik al eeuwen mijn energie opgebouwd en niemand zal die van mij ontnemen! Tentacle Flapping!" Shadowmon en Clockmon zien hoe het duistere monster met zijn twee reusachtige vleugels begint te slaan en er zo een hevige stormwind opsteekt. "De vorige keer heb ik je laten leven als waarschuwing, maar deze keer kom je er niet zo gemakkelijk van af!" En als hij deze woorden uitspreekt, gloeien zijn ogen op en slaat er op het strand een bliksemschicht in, recht tussen Clockmon en Shadowmon. Boven het gekraak van de donder weerklinkt de duistere stem weer : "Mijn duistere storm zal jullie vernietigen! Aanschouw de volle kracht van de Dark Ocean!" De storm wordt steeds heviger en meer en meer bliksems slaan in rondom de Digimon. Dan merkt Clockmon plots dat achter hen de poort langzaam begint te sluiten en hij probeert zijn stem boven de gierende wind te verheffen : "Shadowmon! De poort sluit zich! We moeten hier weg!" In paniek kijkt de kwelduivel om en ziet nu ook dat hun enigste uitgang zich snel begint te sluiten : "Die vervloekte Phantomon! Dat zet ik hem betaald!" Ze zetten het allebei op een lopen in de richting van de poort, maar de meester van de Dark Ocean is niet van plan ze te laten gaan : "Jullie lafaards zullen mij niet ontsnappen : Tentacle Claw!" Hij heft zijn voorste poot, die uit verschillende tentakels bestaat, uit het water en richt hem op het strand, waar de 2 slechte Digimon de poort bijna bereikt hebben. Shadowmon vloekt als hij merkt dat de poort bijna op een kier staat, wanneer hij opeens ziet dat Clockmon naast hem gegrepen wordt door enkele duistere tentakels. De mechanische Digimon wringt uit alle macht tegen, maar kan het niet verhelpen dat hij terug naar het water gesleurd wordt en begint paniekerig te schreeuwen : "Shadowmon! Laat me hier niet achter! Help me! Doe iets! Red me van...!" Shadowmon hoort het laatste deel van zijn smeekbede niet meer als hij in zijn ooghoek merkt dat één van de tentakels hem bijna te pakken heeft. In een wanhoopspoging probeert hij zich te redden door een tijgersprong naar de Gate te wagen, die nu bijna gesloten is. Hij kan zo de zwarte tentakel vermijden, maar zijn sprong is niet ver genoeg en hij landt vlak voor de Digi-Gate of Destiny op de grond, waar hij een koprol maakt en zo toch nog juist op tijd door de poort rolt. Hij hoort in de verte nog het gebrul van de duistere Digimon en het gekraak van de donder als de poort zich achter hem helemaal sluit.
"Wel, wel, wel," weerklinkt een stem in de nu muisstille grot, "je bent er toch nog uitgeraakt." Enkele meters van de poort staat Babamon met Gatomon in haar armen spottend te glimlachen : "Wie met vuur speelt, moet op de blaren zitten. De Dark Ocean is geen plek voor een ukkie als jij." Langzaam staat Shadowmon op en bekijkt hijgend het kleine Digimon-dametje met een blik vol haat : "Een ukkie? Ik ben niet de eerste de beste virus Digimon. Ik ben Shadowmon, gekozen door de duistere krachten om de volgende heerser van Digi-World te worden! En niemand zal me daar in tegenhouden, zeker jij niet! Black Bomb!" In zijn handen ontstaat een zwarte bol energie die hij met een hoge snelheid in de richting van Babamon werpt. Maar zij blijft gewoon staan en absorbeert de aanval in haar handpalm. Ze legt met haar ene hand Gatomon zachtjes neer en neemt met haar andere hand haar bezem, die ze op haar rug had gebonden : "Ik heb het ook al tegen jouw spookvriendje gezegd : Ik blijf niet meer hulpeloos toekijken hoe griezels als jullie deze wereld proberen te verzieken op de rug van de zwakkere Digimon. Deze keer zal ik jullie tegenhouden." Nu is het Shadowmon die glimlacht als hij zijn handen boven zijn hoofd heft : "Ik waarschuw je : onderschat mij niet. Ik ben geen gewone Digimon, ik ben een afstammeling van het pure Kwaad. En met de nieuwe krachten die ik van de Dark Ocean ontvangen heb, zal ik eindelijk de digitale wereld kunnen vullen met mijn duisternis! Veil of Night!" Bij het zeggen van deze woorden doven beide fakkels naast Shadowmon en wordt de grot in duisternis gehuld. Babamon neemt haar bezem met beide handen vast en bereid zich voor op een aanval, maar ze hoort of ziet niets. Maar het volgende ogenblik lijkt het wel of heel de grot instort als hele stukken rotsblokken vanuit de hoogte op haar afkomen. Ze schrikt even, maar richt dan haar hand naar boven en gebruikt haar Empress Haze. Tot haar grote verbazing heeft het echter geen effect en blijven de stukken rots recht op haar en Gatomon afkomen. Ze probeert nog enkele malen haar aanval te gebruiken, maar zonder resultaat. Dan houdt ze haar bezem klaar om de rotsen weg te slaan als plotseling de fakkels terug beginnen branden en de rotsblokken voor haar ogen verdwijnen. Achter haar klinkt in de verte het duivelse gelach van Shadowmon. "Een illusie," mompelt ze tegen zichzelf, "het was maar gezichtsbedrog. Hij heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om te ontsnappen." Ze bindt haar bezem weer op haar rug, neemt Gatomon in haar armen en wandelt in snelle pas naar de trappen.

In de stad hebben de Digi-Destined, met de hulp van de Gardromon en Mekanorimon, een hoop Bakemon samengedreven op een plein. Enkele van de spoken proberen zich te verweren, maar worden al snel overmeesterd en vernietigd. Boven de groep cirkelt Kabuterimon met de kinderen op zijn rug. "Dit zijn de laatsten," roept Tai, "laten we het afmaken en deze vliegende lakens terugsturen naar waar ze horen : het kerkhof! Vuur maar raak!" Op dit commando vallen alle Digimon tegelijkertijd aan en wordt het plein gevuld met een grote wolk van explosies en stof. Als de wolk opklaart, blijft er geen enkele Bakemon over. "Dat noem ik nog eens grote kuis houden," zegt Joe. Dan klinkt de stem van Birdramon vanuit de verte : "We hebben ze gevonden!" "Heb je Gatomon gevonden?" vraagt Kari hoopvol. Birdramon blijft naast Kabuterimon ter plaatste fladderen : "Nee, nog niet, Kari. Maar we hebben wel de schuilplaats gevonden, in de oude catacomben aan de rand van de stad. Angemon is alvast binnengegaan om Gatomon te zoeken. Kom, volg mij!" Ze draait zich om en vliegt terug naar de rand van de stad. "Hee, jongens," roept Tai naar de andere Digimon, "we gaan Gatomon bevrijden! Volg ons en Birdramon naar de catacomben!" MetalGreymon stijgt op en vliegt samen Kabuterimon achter Birdramon aan, terwijl Zudomon en Garurumon hen door de straten van Cable City proberen te volgen. De robot-Digimon van Andromon blijven in het centrum van de stad achter en controleren elke straat en steeg op achtergebleven Bakemon.
Ondertussen is Angemon in de catacomben afgedaald en volgt hij ongemerkt een Soulmon die zich van de groep had afgezonderd. Angemon houdt halt als de Soulmon een grote zaal betreedt waar nog enkele andere Digimon samengekomen zijn. Tussen de verschillende stemmen herkent Angemon de stem van Sonarmon : "Is dit alles wat er over is? Een tiental Bakemon en één Soulmon? Uit een leger van meer dan zevenhonderd spoken?!" Dan klinkt er andere stem, die Angemon herkent als Demidramon : "Misschien is er nog een deel van de groep dat zich schuilhoudt in de stad?" "Dan zijn ze verloren," antwoordt Sonarmon, "die robotten doorzoeken alles en met de hulp van de Digi-Destined kunnen ze blijkbaar elk aantal Bakemon aan. We hebben geen andere keus : we moeten deze plek zo snel mogelijk ontvluchten en in de heuvels ons hergroeperen." Angemon besluit dat hij genoeg weet en gaat in de aanval. De hele kamer licht op als hij zijn Hand of Fate gebruikt en hiermee in één slag de Soulmon en vier Bakemon vernietigt. "Het is Angemon weer!" roept Sonarmon, "Hij moet ons gevolgd zijn! Schakel hem uit!" De Bakemon willen in de aanval gaan, maar Angemon is te snel en na enkele ogenblikken zijn de andere zes ook gewist. Angemon richt zich naar Sonarmon en Demidramon, die het op een loopje gezet hebben naar het andere eind van de zaal. Angemon achtervolgt hen en kan ze allebei net voor de deur neerhalen met zijn staf. Sonarmon wil hem vanop de grond nog aanvallen, maar Angemon drukt met zijn staf op zijn borst en dwingt hem zo op de grond : "Dit is het einde van de rit. Jullie zijn verslagen. Vertel me nu waar jullie baas en Gatomon zijn." Demidramon wil onmiddelijk opbiechten, maar voor hij een woord kan zeggen, klinkt er van achter de deur een gestoorde lach. Angemon wijkt achteruit als heel de muur begint te beven en te barsten, en het gelach als maar toeneemt. Het volgende moment stort heel de muur met luid gekraak en vult een grote, grijsbruine stofwolk de zaal. Als het geluid van vallende stenen is uitgestorven, probeert Angemon door het stof te zien wat er gebeurd is. Tot zijn grote schrik doemt er uit de wolk een grote schaduw met rode ogen op, vergezeld van hetzelfde gekke gelach. Het is een Devidramon, met op zijn rug Halloweenmon : "Hallo, jongens! Leuk om jullie weer te zien. Toen ik de lucht werd ingekatapulteerd, besefte ik dat we dit spel niet gingen winnen, dus ik besloot onze ontsnapping alvast klaar te zetten. Mooi beestje, hé?" Hij aait de Devidramon over zijn kop als hij lachend Angemon aanstaart : "Kijk, kijk, is dat niet onze gevleugelde vriend van in de tempel? Met jou heb ik nog niet kunnen dansen, maar er komt nog wel een volgende keer, dat beloof ik je. Neem dit alvast als voorsmaakje : Rotten Egg Pelter!" Angemon vliegt achteruit en slaat met zijn stok de eierbommen weg. "Komaan, lapzwanzen, tijd om te vertrekken!" lacht Halloweenmon en met een teken van zijn hand commandeert hij zijn rijdier. Devidramon gehoorzaamt en reikt met zijn poot in het puin en vist er Demidramon en Sonarmon uit, die hij daarna op zijn rug zet. Angemon wil nog zijn Hand of Fate aanval inzetten, maar Devidramon stijgt met een enorme kracht op en vliegt recht door het plafond van de catacomben. Vlak daarboven zijn Birdramon, Kabuterimon en MetalGreymon juist aangekomen als Devidramon door de grond boort en vlak voor Kabuterimon de lucht invliegt. Kabuterimon kan hem nog net ontwijken, maar door de plotse beweging verliezen de kinderen hun evenwicht en glijdt Kari naar beneden. "Kari!" schreeuwt Tai, maar hij komt net te laat om haar hand te grijpen en moet toezien hoe ze naar beneden stort. Lachend wuift Halloweenmon hen na : "Hahahahaha! Draken hebben voorrang hier!" Birdramon reageert gelukkig snel genoeg en Kari opvangen voordat ze de grond raakt. Tai is woest en richt zich tot zijn Digimon partner : "MetalGreymon, grijp die pompoenkop! Hij zal boeten voor die laffe streek!" Terwijl Kabuterimon en Birdramon landen om de kinderen in veiligheid te stellen, vliegt MetalGreymon met een hoge snelheid achter de Devidramon aan, die terug naar het centrum van de stad vliegt. Sonarmon merkt dat MetalGreymon met een hoog tempo nadert en waarschuwt zijn maten : "We hebben een probleem. Achtervolger op zes uur!" Hij vuurt enkele schoten af, maar MetalGreymon kan ze gemakkelijk afweren met zijn metalen klauw. Halloweenmon kijkt met een minachtende blik om en zegt : "Het is nog maar half vijf, we hebben nog tijd genoeg. En trouwens, die ingeblikte iguanodon is mijn aandacht niet waardig. Devidramon, gun onze vliegende hagedis eens een blik." Daarop draait het monster zich om en staart MetalGreymon aan met zijn Red Eyes. MetalGreymon reageert te laat en blijft een tiental meters voor Devidramon hulpeloos in de lucht zweven. Vanop de grond probeert Tai hem aan te sporen, maar zijn vriend is te ver weg en kan hem niet horen. Birdramon en Kabuterimon stijgen op om hem ter hulp te snellen, maar ze kunnen hem niet bereiken voordat Halloween schreeuwt : "Haha! Dit is een rondje van het huis! Vuur maar raak, hij kan toch niets terugdoen!" Vanop Devidramons rug vuren ze alledrie hun aanvallen af en zwaar gehavend stort MetalGreymon naar beneden en dedigivolvet terug naar Agumon. Kabuterimon en Birdramon vliegen op volle snelheid op hem af, maar kunnen onmogelijk tot bij hem komen voor hij de grond raakt. Maar dan straalt er een fel licht uit één van de rioolingangen en het volgende moment verschijnt Angemon in de straat, waar hij Agumon zachtjes in zijn armen opvangt. 
Op de rug van Devidramon begint Demidramon te panikeren als hij ziet dat hun transport hen recht naar de tempel vliegt : "Wat is dit masochistische monster van plan?! Het centrum zit vol met robot-Digimon! Ze zullen ons uit de lucht knallen als een zwarte kleiduif!" Hallowoonmon leunt echter glimlachend achterover en zegt : "Hey, je moet niet naar mij kijken. Dit beest is onder direkte controle van de baas en die weet wel wat hij doet." De eerste Gardromon hebben de vliegende Digimon opgemerkt en beginnen te vuren. Devidramon ontwijkt hun raketten en vliegt verder naar de tempel, terwijl Sonarmon enkele schoten terugvuurt en Demidramon steeds meer en meer begint te gillen : "We gaan eraan! De baas weet dat we hem in de steek gelaten hebben en wil ons hiervoor straffen!" Aan de voet van de tempel stijgen enkele Mekanorimon op en vliegen hen te gemoed, wanneer Devidromon plotseling begint te zwenken en met een hoge snelheid naar één van de wijken rond de tempel afdaalt. Daar landt hij op een kruispunt en blijft roerloos staan. Zijn passagiers kijken in't rond, maar zien niet waarom hij juist hier landt. Sonarmon krijgt echter verdachte gegevens binnen als hij één van de omliggende muren scant voor onregelmatigheden : "Er is iets vreemds met die muur daar. Ik ga hem eens van dichtbij bekijken." Hij springt naar beneden en wandelt voorzichtig op de muur af, terwijl Devidramon hem naroept : "Is dit nu echt het moment om de architectuur te bestuderen?! Binnen enkele ogenblikken staat het hele leger hier! Aaah! Daar zijn ze al!" Drie Gardromon verschijnen uit een zijstraat en stormen op hen af, klaar om te vuren. Devidramon is echter snel genoeg en ramt ze van de baan met zijn Crimson Claw. Ondertussen is Sonarmon bij de muur aangekomen, die plots verdwijnt als hij hem wilt aanraken. In plaats van de muur verschijnt de ruïne van een huis, met in het midden Shadowmon. "Baas?" vraagt Sonarmon voorzichtig. "Ik dacht dat jullie idioten nooit zouden opdagen," antwoordt hij en loopt voorbij zijn verbaasde trawant, "Waar wacht je nog op? We moeten maken dat we hier weg zijn!" Sonarmon wil hem volgen, maar hoort dan in de verte een bekend geluid : "Howling Blaster!" Hij kan nog net opzij duiken als de blauwe vlammen van Garurumon door de straat schieten. Hij wil een tegenaanval uitvoeren, maar merkt dan dat Garurumon gevolgd wordt Zudomon en enkele Gardromon en dat aan de andere kant die vervelende Birdramon en Kabuterimon naderen, vergezeld van een groep Mekanorimon. Hij spurt achter Shadowmon aan en kan nog net Devidramons staart grijpen als hij opstijgt. Maar enkele meters boven de grond blijft het duivelse rijdier hangen wanneer hij ziet dat ze langs alle kanten omsingeld zijn. "We zijn verloren!" roept Demidramon, maar Shadowmon blijft kalm, heft zijn klauwen en fluistert : "Veil of Night!" De lucht boven de wijk verduistert en Garurumon en de anderen deinzen achteruit als de Devidramon opeens begint te groeien. Hij wordt steeds groter en groter, totdat hij twee maal zo groot is als Zudomon en boven de stad uittorent. Hij begint woest te brullen en met zijn vleugels te slaan. De Digimon twijfelen om aan te vallen, totdat Garurumon opmerkt dat één van de poten van het beest dwarst door een huis gaat en het huis geen schrammetje heeft. Hij draait zich om en roept : "Het is een illusie! Hij is niet echt! Kijk maar!" Met een krachtige sprong voert hij zijn Slamming Attack uit en vliegt recht door het beeld van het monster. "Maar waar is hij dan?" vraagt Zudomon, "Ze kunnen toch niet zo maar verdwenen zijn?" Birdramon vliegt door het beeld van Devidramon en merkt de echte Devidramon aan de rand van de stad wegvliegen : "Kraa! Daar zijn ze! Ze zijn ons ontsnapt!" Kabuterimon komt naast haar vliegen : "Die halen we nooit meer in. Ze zijn te ver weg." Op dat moment klaart de hemel weer op en verdwijnt het beeld van de reusachtige draak. Zudomon fronst verbaasd zijn voorhoofd : "Hoe hebben ze dat gelapt?"

Een tijdje later zitten alle kinderen en Digimon weer samen in de tempel. Agumon is bekomen van het gevecht en heeft er buiten een paar pleisters niets aan overgehouden. Andromon komt met een bedrukt gezicht de kamer binnengewandeld. Benieuwd kijken ze hem allemaal aan. "En, Andromon?" vraagt Joe hoopvol. "Ik heb goed nieuws en slecht nieuws. Het slechte nieuws is dat de Devidramon buiten het bereik van onze scanners gevlogen is en we hen dus niet meer kunnen volgen. Het goede nieuws is dat we alle spoken vernietigd of gevangen genomen hebben en het weer veilig is voor de burgers om buiten te komen." "En dat niet alleen," klinkt van achter Andromon, "kijk eens wie ik meegebracht heb." Babamon verschijnt met Gatomon in haar armen, nog steeds buiten bewustzijn : "Ik heb al geprobeerd haar wakker te krijgen, maar niets helpt. Misschien een reünie met haar oude vriendin?" Kari springt recht en neemt Gatomon teder in haar armen. Op dat ogenblik geeft haar Digivice een fel licht af en langzaam opent Gatomon haar ogen : "K...Kari?" "Shh," sust Kari, "je bent veilig, maar je moet nog wat rusten en weer op krachten komen." Nog even probeert Gatomon nog iets te zeggen, maar dan sluit ze haar ogen en slaapt weer in. Vol verbazing aanschouwt Babamon de slapende kat-Digimon : "Hmmm, blijkbaar was de kracht van jouw Digivice genoeg om haar te wekken uit de duistere slaap." Opgelucht Kari zet zich terug bij de groep en aait Gatomon zachtjes. "Ik heb echter nog meer slecht nieuws, vrees ik," vertelt Andromon, "Sinds het begin van de strijd heeft de Digi-Gate zichzelf gesloten en we hebben ze nog niet opnieuw kunnen openen. De Hagurumon zijn er druk mee bezig, maar ze hebben geen ervaring op dit vlak, dus kunnen ook niet veel doen om het probleem op te lossen." "Wat wil je nu zeggen, Andromon?" vraagt Joe ongerust, "Dat we hier niet meer weg kunnen? Dat we vastzitten in Digi-World?!" Tai probeert hem te kalmeren : "Hey, Joe, maak je geen zorgen. Izzy is er nog steeds aan de andere kant en hij zal wel een oplossing vinden." "Inderdaad," bevestigt Andromon, "En ik heb één van de Hagurumon gevraagd om contact op te nemen met Gennai. Hij kan met jullie wereld communiceren en samen zullen ze snel een oplossing vinden voor dit probleem." Joe zucht diep en Gomamon legt zijn poot op zijn rug om hem te troosten : "Komaan, Joe. Het komt allemaal wel in orde." Joe glimlacht even naar zijn vriend : "Dat weet ik best, Gomamon, maar hoe lang zal het duren? En wat zal die nieuwe Digimon allemaal uitsteken terwijl wij hier zitten wachten en niets doen?"
Ver van Cable City vraagt Sonarmon zich precies hetzelfde af : "We vliegen nu al uren, Shadowmon. Wat ben je nu precies van plan?" "Wat mijn grote plan is, hoef jij nog niet te weten. Al wat jij moet weten is dat we nu eerst een bezoekje gaan brengen aan een oude 'vriend' van mij." Benieuwd kijkt Demidramon op : "Oh, en wat gaan we daar doen, baas?" Shadowmon balt zijn vuist en zijn ogen gloeien even op van woede : "Ik weet dat hij verantwoordelijk is voor de tussenkomst van die kinderen. Dat was hij de vorige keer ook al. Maar dit keer zal ik het hem betaald zetten. Ik heb de lokatie van zijn schuilplaats gevonden in de bibliotheek en nu zal ik ervoor zorgen dat hij mij nooit meer zal dwarszitten..."

Wie is deze 'oude vriend' van Shadowmon? En wat heeft hij met de Digi-Destined te maken? En zullen onze vrienden ooit nog Digi-World kunnen verlaten? Lees het in de volgende aflevering van Digimon : Digital Monsters! 

Wordt Vervolgd

Door: Insect Master

 

Anime Wolken
- Anime (Home)
- Pokemon
- Dragonball
- Digimon
- Shin Chan
- Naruto
- Yu-Gi-Oh
- Sailormoon
- Medabots
- Flint
- Rur. Kenshin
- Gundam Wing
- Manga
- Anime Forum (tip)

- Favorieten
- Link naar ons
- Contact

Tips
- Digimon Analyzer
- Samenvattingen
- Digimon Games

Affiliates
- Digimon Paradijs

 

Designed by aggron

Steel niets van deze site,
tenzij daar toestemming voor is gegeven.