Anime Wolken Top
 

De site
- Home
- Oud nieuws
- Medewerkers
- Anime Forum (tip)

Tekenfilm
- Samenvattingen (tip)
- Afleveringen
- Saga's
- Het verhaal

Informatie
- Dragonballs
- Fusies
- Heelal
- Karakters
- Powerlevels
- Wensen
- Plaatsen
- Afterlife
- Aanvallen
- Androids
- Majin
- Aura
- Blackmist
- Doden
- Saiyanstaart
- Trainers
- Training
- Items
- Saiyan?

Vormen
- Saiyans
- Frieza
- Cell
- Buu
- Fusies

Plaatjes
- Plaatjesarchief (tip)
- Fanart

PlayStation
- Final Bout
- Budokai
- Budokai 2

GameBoy
- The Legacy of Goku
- The Legacy of Goku 2
- Collectible Card Game
- Taiketsu

GameCube
- Budokai

Ruilkaarten
- Saiyan Saga
- Frieza Saga
- Trunks Saga
- Android Saga

Online games
- Schuifpuzzel
- Woordzoeker
- Memory

Interactief
- Bereken je powerlevel

 

Legacy of Goku 2

Screenshots - Walkthrough

Dragonball Z is een populaire anime in Nederland, maar goede games heeft de anime nooit gehad op GBA. Ruim een jaar geleden probeerde Atari (Infogrames) het met Legacy of Goku I, wat niet bepaald een succes werd. Nu is Legacy of Goku II er, maar of deze echt beter is lees je in deze review.

Ondanks dat Legacy of Goku I zo kort was, werd het spel toch nog behoorlijk veel verkocht, zo zie je maar weer dat Dragonball Z behoorlijk populair is. Gelukkig is Legacy of Goku II al meer van het goede!

Gameplay

Het spel speelt lekker, maar het is jammer dat de gevechten zo eentonig zijn, je kan alleen maar slaan en schoppen en een aantal energie aanvallen. Het zou leuker geweest zijn als je meer (energie)aanvallen had kunnen gebruiken. Voor de rest zijn de gevechten wel oké en kun je daaraan toch weer veel plezier beleven, zo vecht je tegen karakters die je in de serie bent tegengekomen in de Trunks, Android en de Cell saga’s, dus daar ben je wel even zoet mee. Ook een erg leuke toevoeging is dat je nu niet met een karakter speelt, maar je kunt nu in totaal met zes karakters spelen. Je zult ze wel eerst even moeten unlocken, maar dan kan je ook steeds wisselen op zogenaamde save points, die je regelmatig in het spel tegenkomt.

Terwijl je in Legacy of Goku I nog overal heen moest lopen kun je nu overal heen vliegen, door middel van een soort kaartscherm. Ook erg handig is het nieuwe status scherm, dit verschijnt als je op start drukt, hier zie je op welk level je karakter is en ook nog wat andere statistieken. Ook kan je het zogenaamde ‘journal’ bekijken, hierin staan de opdrachten die je nog moet doen. Dan is er ook nog het item menu waarin staat welke items je nog tot je beschikking hebt. (wat een verassing) Ook heb je nog een scouter, dit is een apparaatje waarmee je kunt kijken hoe sterk iemand is, dit is bekend van de serie zelf en er is ook nog een kaart op te roepen van de omgeving.

Graphics

De graphics hebben ook een boost gekregen, ze zijn nu veel mooier dan in de vorige editie. Zo heb je nu mooie achtergronden en ook de energiestralen zien er wat mooier uit. Verder zijn de tekstdialogen nog wat verbeterd in kwaliteit, want in de vorige editie waren deze nogal lelijk.

Speelduur

De voornaamste klacht bij Legacy of Goku I was toch wel dat het spel tekort was, maar dat is nu verbeterd. Het spel is vier keer zo lang dan zijn voorganger, maar dat is nog steeds niet lang genoeg. Om het spel langer te maken hebben ze vooral sidequests gebruikt die niet in de TV series voorkomen. Deze sidequests variëren van het ophalen van een onderdeel op een bepaalde locatie tot het verslaan van een gigantische dino.

Geluid

Het spel bevat geluid en muziek uit de series al hoor je af en toe toch wat nieuwe deuntjes. Het menu bevat bijvoorbeeld de Dragonball Z titelsong, en voor de rest heeft het spel goed passende muziek, die je ook in de serie hoort op de achtergrond. Alleen het geluid wordt wel eentonig na verloop van tijd. Erg jammer is wel dat de Europese versie geen intro heeft, de Amerikaanse versie had namelijk wel een intro. Was het dan zo moeilijk om even een introfilmpje erin te laten? Of is er zoveel moeite besteed aan het verwijderen van de intro?

Linken?

Het is erg jammer dat je niet kunt linken bij deze editie, dat had het spel toch wel een beetje compleet gemaakt. Het zou toch wel erg leuk zijn geweest als je nu al met je vrienden een gevecht had kunnen voeren met Legacy of Goku. Maar dat is dan weer iets voor de volgende editie! 

Graphics: 7,5/10
Gameplay: 8/10
Geluid: 7/10
Verslaving: 7/10

Oordeel: 7,5/10

Legacy of Goku II is een degelijke opvolger op een minder spel. Het spel is voor Dragonball Z fans een echte must-have. Maar voor mensen die geen fan zijn van Dragonball Z is het spel het proberen waard. Maar dan zou ik je geld anders besteden aan een betere RPG zoals Link to the Past.

Naam: Legacy of Goku 2
Maker: Infrogames
Prijs: 50 euro

 

Anime Wolken
- Anime (Home)
- Pokemon
- Dragonball
- Digimon
- Shin Chan
- Naruto
- Yu-Gi-Oh
- Sailormoon
- Medabots
- Flint
- Rur. Kenshin
- Gundam Wing
- Manga
- Anime Forum (tip)

- Favorieten
- Link naar ons
- Contact

Tips
- Samenvattingen
- Plaatjesarchief

 

Designed by aggron

Steel niets van deze site,
tenzij daar toestemming voor is gegeven.