Anime Wolken Top
 

De site
- Home
- Oud nieuws
- Medewerkers
- Anime Forum (tip)

Tekenfilm
- Samenvattingen (tip)
- Afleveringen
- Saga's
- Het verhaal

Informatie
- Dragonballs
- Fusies
- Heelal
- Karakters
- Powerlevels
- Wensen
- Plaatsen
- Afterlife
- Aanvallen
- Androids
- Majin
- Aura
- Blackmist
- Doden
- Saiyanstaart
- Trainers
- Training
- Items
- Saiyan?

Vormen
- Saiyans
- Frieza
- Cell
- Buu
- Fusies

Plaatjes
- Plaatjesarchief (tip)
- Fanart

PlayStation
- Final Bout
- Budokai
- Budokai 2

GameBoy
- The Legacy of Goku
- The Legacy of Goku 2
- Collectible Card Game
- Taiketsu

GameCube
- Budokai

Ruilkaarten
- Saiyan Saga
- Frieza Saga
- Trunks Saga
- Android Saga

Online games
- Schuifpuzzel
- Woordzoeker
- Memory

Interactief
- Bereken je powerlevel

 

Fusies

Een fusie ontstaat doordat 2 vechters 1 worden. Wanneer ze fuseren wordt het nieuwe uiterlijk een menging van de 2 vechters. Het nut van fuseren is dat de krachten samengevoegd worden, en zo dus sterker worden. Er zijn 2 soorten fusies: de permanente en de tijdelijk fusie. Ook hebben de Nameks nog een speciale fusie, de Namek-fusie

De tijdelijke fusie
De tijdelijke fusie duurt 20 tot 30 minuten. De 2 vechters moeten hiervoor een speciale dans uitvoeren die ze perfect moeten uitvoeren. Voeren ze deze niet perfect uit, dan kunnen er rare dingen gebeuren.

De permanente fusie
Deze fusie wordt ook wel de "Earring-fusion" genoemd. Dit wordt zo genoemd omdat je allebei een speciaal iets moet dragen. Dit zijn de "Potara-oorbellen". De ene doet de linker en de ander de rechter. Wanneer de oorbellen geactiveerd worden zullen de twee vechters fuseren.

De Namek-fusie
Het is een fusie die uitsluitend door Nameks wordt gebruikt. Van 2 Nameks, wordt er 1 door de andere "opgenomen" in het lichaam zodat de overgebleven Namek sterker wordt. Ook kan hij, als hij dat wil de Namek waarmee hij gefuseerd is weer uit z'n lichaam stoten. Ook kan de gefuseerde Namek voor een korte tijd het lichaam van de overgebleven Namek overnemen en hem besturen (dit doet Nail als Piccolo bij Dende staat).
Soms wordt er een andere naam aan die persoon gegeven, maar die wordt meestal niet gebruikt. Meestal is de naam van de Namek die overblijft degene die de anderen gebruiken.

Fusie voorbeelden

Piccolo + Nail (Namek-fusie)

Dit is zover ik weet de eerste Namek-fusie die in Dragonball en Dragonball Z voorkomt. Nail gaat het gevecht met Frieza aan om zo tijd te winnen voor Dende om het password aan Krillin en Gohan te geven en zo Porunga op te roepen. Frieza is veel te sterk voor Nail en wordt dan ook flink in elkaar geslagen. Hij wordt halfdood door Frieza achtergelaten die achter Dende gaat om te voorkomen dat de Dragonballs gebruikt worden en hij zijn wens niet kan doen.Frieza is te laat en de Dragonballs worden gebruikt en Piccolo is terug gewenst en naar Namek gewenst. Als hij naar Frieza vliegt komt hij de halfdode Nail tegen die hem vraagt met hem te fuseren, om zo Frieza te verslaan.

Piccolo + Kami (Namek-fusie)

Toen Kami bewaker van de Aarde wilde worden moest hij zich ontdoen van al het slechte in zich. Toen hij dit deed ontstond Piccolo Daimao, de slechte helft van Kami. Piccolo Daimao wil de aarde vernietigen maar wordt tegen gehouden door Goku in Dragonball. Voordat hij sterft maakt hij een ei waar de huidige Piccolo uit wordt geboren. Kami en Piccolo mogen elkaar echter niet. Als in de Cell Saga Piccolo er achter komt dat Cell te sterk is voor hem alleen besluit hij naar Kami te gaan om met hem te fuseren en zo de sterke krijger te worden die ze ooit waren. Kami twijfelt maar als hij ziet dat Cell te sterk wordt besluit hij met Piccolo te fuseren.

Goku + Vegeta (tijdelijk) = Gogeta

Deze fusering komt voor het eerst tot stand in Dragonball GT. Goku en Vegeta zijn dan beiden in SSJ 4 Stage en fuseren door de fusiedans te doen. In SSJ 4 hebben Saiyans zwart haar maar dor hun fusering heeft Gogeta rood haar en een donkerrode vacht om zijn lichaam en net als alle gefuseerde Saiyans een zwart met oranje armor. Gogeta vindt ik meer op Goku dan op Vegeta lijken en dat is ook te zien aan zijn manier van vechten en doen en laten.

Goten + Trunks (tijdelijk) = Gotenks

Gotenks is de Fusie tussen Goten en Trunks. Dit is de eerste fusie van Saiyans en deze fusie vindt plaats tijdens de Buu Saga. Vlak voordat Goku terug moet naar de Hemel vertelt hij Trunks en Goten hoe ze moeten fuseren middels de fusering dans. Als Goku dit hen heeft geleerd gaan ze in training bij Piccolo die ze traint om tegen Buu te vechten. Gotenks heeft een hoop gave aanvallen zoals de Super Ghost Kamekaze attack, Super Ghost Kamekaze attack is erg Krachtig en cool. Shine Shine Misseli, dat is ook een hele krachtige aanval. Gotenks heeft nog meer coole aanvallen, en de grappigste is dat hun daarvoor speciale leuke namen verzinnen. Maar omdat Gotenks allen maar bezig is met stoer en cool zijn en het feit dat hij een onervaren vechter is wordt hij door Buu geabsorbeerd.

Goku + Vegeta (permanent) = Vegetto

Vegetto is voor het eerst gezien in Dragonball Z en wel in de Buu Saga Vegeta is na zijn zelfmoord actie om zijn vrienden te helpen terug gestuurd naar aarde om Buu te verslaan. Goku is ook terug op aarde omdat Shin (de Supreme Kai) zijn leven aan Goku heeft geschonken zodat hij Buu kan verslaan. Hij krijgt van Shin ook twee oorbellen die 2 krijgers permanent kan laten fuseren. Het is de bedoeling dat Goku met Gohan fuseert om zo Buu te verslaan maar als Gohan wordt geabsorbeerd blijven Goku en Vegeta over en wanneer zij fuseren verschijnt Vegetto. Hij is in staat Buu te verslaan maar laat zich absorberen dor Buu om zo hun vrienden te redden. Doordat ze worden geabsorbeerd is de fusie teniet gedaan. Vegetto heeft meer de eigenschappen van Vegeta en maakt zijn gevechten dan ook snel af.

 

Anime Wolken
- Anime (Home)
- Pokemon
- Dragonball
- Digimon
- Shin Chan
- Naruto
- Yu-Gi-Oh
- Sailormoon
- Medabots
- Flint
- Rur. Kenshin
- Gundam Wing
- Manga
- Anime Forum (tip)

- Favorieten
- Link naar ons
- Contact

Tips
- Samenvattingen
- Plaatjesarchief

 

Designed by aggron

Steel niets van deze site,
tenzij daar toestemming voor is gegeven.