Anime Wolken Top
 

De site
- Home
- Oud nieuws
- Medewerkers
- Anime Forum (tip)

Tekenfilm
- Samenvattingen (tip)
- Afleveringen
- Saga's
- Het verhaal

Informatie
- Dragonballs
- Fusies
- Heelal
- Karakters
- Powerlevels
- Wensen
- Plaatsen
- Afterlife
- Aanvallen
- Androids
- Majin
- Aura
- Blackmist
- Doden
- Saiyanstaart
- Trainers
- Training
- Items
- Saiyan?

Vormen
- Saiyans
- Frieza
- Cell
- Buu
- Fusies

Plaatjes
- Plaatjesarchief (tip)
- Fanart

PlayStation
- Final Bout
- Budokai
- Budokai 2

GameBoy
- The Legacy of Goku
- The Legacy of Goku 2
- Collectible Card Game
- Taiketsu

GameCube
- Budokai

Ruilkaarten
- Saiyan Saga
- Frieza Saga
- Trunks Saga
- Android Saga

Online games
- Schuifpuzzel
- Woordzoeker
- Memory

Interactief
- Bereken je powerlevel

 

Een saiyan

In de Dragonball serie's zie je vaak dat de Saiyans Goku, Vegeta, Gohan, Goten of Trunks in een Super Saiyan transformeren. Hieronder staat een uitleg wat het is en de verschillende vormen van een Super Saiyan. Ook kan je een filmpje bekijken en wat plaatjes van de verschillende vormen van een Super Saiyan.

Gewone Saiyan
Saiyans zijn buitenaardse personen die in tegenstelling tot gewone mensen over superkrachten bezitten. Zo kunnen ze bijvoorbeeld vliegen en zogenaamde powerbeams afstoten. Een eigenschap van het Saiyan-ras is ook dat ze uitstekende vechters zijn. Een Saiyan kan zijn krachten vergroten door vaak te vechten. Hier leert hij van en wordt zo steeds sterker. Na te zijn hersteld van een groot gevecht is een Saiyan sterker geworden dan dat hij voor het gevecht was. Zeker als een Saiyan bijna het loodje legt gaan zijn krachten omhoog om dit tegen te houden.

Super Saiyan
Tot zover ik weet kunnen vrouwelijke Saiyans geen Super Saiyan worden. Mannelijke Saiyans echter wel. Dit gebeurt bij Goku voor de eerste keer als hij op de planeet Namek is en hij een gevecht levert tegen Frieza. Uit wanhoop doodt Frieza Krillin. Goku wordt zo boos dat er iets knapt bij hem en zijn krachten stijgen. Het uiterlijk van hem verandert. Hij is veel gespierder en sneller maar het opzienbarende is het goud/gele haar dat hij krijgt, de groene ogen en de gouden aura om hun lichaam.

Eigenschappen:

 • Sneller dan normaal
 • Krachtiger dan normaal
 • Groene ogen
 • Blond/goud haar
 • Gouden aura om lichaam

Super Saiyan Level 2
De volgende stap na Super Saiyan is Super Saiyan Level 2. De eerste Saiyan die dit bereikt is Gohan in Dragonball Z wanneer hij tegen Cell vecht. Iedereen is verslagen door Cell en Gohan is hun enige hoop. Wanneer Cell het hoofd van Android 16 vertrapt wordt Gohan zo boos dat zijn krachten omhoog springen. Ook ziet hij er iets anders uit.

Eigenschappen:

 • Dikker goud/blond haar dan een Super Saiyan
 • Veel gespierder dan een Super Saiyan
 • Vonkende elektriciteitsstraaltjes om hem heen

Super Saiyan Level 3
De volgende stap na Super Saiyan Level 2 is Super Saiyan Level 3. Hier is er een duidelijk verschil tussen zijn twee voorgangers. Een Super Saiyan Level 3 is veel sterker en heeft veel langer haar. Ook hebben ze geen wenkbrauwen meer. Om deze stage te bereiken moet de Saiyan veel trainen.

Eigenschappen:

 • Zeer lang haar
 • Geen wenkbrauwen

Super Saiyan Level 4
Na in Oozaru Gold getransformeerd te zijn, transformeert Goku in Super Saiyan Level 4. Hij krijgt weer zijn normale lengte maar met een hoop veranderingen. Dit is de allersterkste vorm van een Saiyan, de ultieme krijger. Een Saiyan kan echter maar kort in deze vorm blijven want het is zeer slecht voor hun lichaam. De volgende veranderingen zijn aan de orde. Het haar is niet goud maar gewoon zwart. Er ontstaat een soort rode vacht om de Saiyan heen. Wanneer Vegeta en Goku fuseren als ze Super Saiyan Level 4 zijn is de allersterkste krijger ooit geboren: Super Saiyan Level 4 Gogeta. Gogeta heeft rood haar en een bruine vacht i.p.v. een rode vacht.

Oozaru
Alle Saiyans die een staart hebben kunnen transformeren in Oozaru. Dit is een grote gorilla die immens veel krachten heeft. Zijn nadeel is dat hij groot en lomp is en dus niet erg snel is. Een Saiyan transformeert in Oozaru als hij naar een volle maan kijkt of een nagebootste maan. Niet alle Saiyans kunnen zichzelf beheersen als ze in Oozaru transformeren. Daarom worden de staarten er bij een aantal Saiyans afgehaald. In Dragonball GT hebben Goku en Vegeta hun staart weer terug omdat ze deze nodig hebben om Super Saiyan Level 4 te worden.

Eigenschappen:

 • Vaak onbeheersbaar door de Saiyan
 • Moet in het volle maanlicht of een nagebootste maan kijken om te transformeren.

Golden Oozaru
Dit is de supervorm van Oozaru. Het grote verschil is dat hij nu een gouden vacht heeft en zeker 15 keer zo sterk is als een gewone Oozaru. Goku haalt deze stage op een natuurlijke manier. Vegeta doet dit met een apparaatje wat Bulma heeft uitgevonden, de zogenaamde Technological Ring.

Eigenschappen:

 • 15 keer zo sterk als een Oozaru
 

Anime Wolken
- Anime (Home)
- Pokemon
- Dragonball
- Digimon
- Shin Chan
- Naruto
- Yu-Gi-Oh
- Sailormoon
- Medabots
- Flint
- Rur. Kenshin
- Gundam Wing
- Manga
- Anime Forum (tip)

- Favorieten
- Link naar ons
- Contact

Tips
- Samenvattingen
- Plaatjesarchief

 

Designed by aggron

Steel niets van deze site,
tenzij daar toestemming voor is gegeven.