Anime Wolken Top
 

De site
- Home
- Oud nieuws
- Anime Forum (tip)

Reviews
- Naruto
- Future Boy Conan
- Fullmetal Alchemist
- Detective Conan

Sailor Moon
- Wat is Sailor Moon?
- Afleveringen
- Personages
- Titelsong

Medabots
- Wat is Medabots?
- Afleveringen
- Personages
- DVD/Video
- Medabots AX

Flint
- Wat is Flint?
- Afleveringen
- Personages
- Technieken

Rur. Kenshin
- Afleveringen
- Personages

Gundam Wing
- Afleveringen

Manga
- Astro Boy
- Akira

MCK
- Verhaal
- Afleveringen
- Personages

FMA
- Fullmetal Alchemist
- Dream Carnival

 

Berserk

Anime: Berserk
Alternatieve Titel: Kenfu Denki Berserk
Regisseur: Naohito Takahashi

Ditmaal een recensie over een wel heel beruchte anime namelijk Berserk. Eerst en vooral dit is een anime die zeer gewelddadig is. De TV - serie (waar deze recensie ook over gaat) is zwaar gecensureerd t.o.v. de manga (manga is echt niet te doen qua geweld). En zelfs met al de censuur is het een 16+ anime. En is niet geschikt voor gevoelige kijkers (kom achteraf niet klagen dat ik je niet heb gewaarschuwd).

Het verhaal gaat als volgt: In een middeleeuwse wereld voeren de landen Midland en Chuder al generaties lang oorlog met elkaar. Guts een geharde huurling weet zich in deze situatie goed te onderhouden door te vechten voor wie hem wil betalen. Als hij bij een kasteelbestorming in zijn eentje de sterkste ridder van het beschermende leger weet om te brengen, wekt hij de interesse op van Griffith, de leider van het beruchte huurlingleger The Band of the Hawk.

Als Guts het slagveld verlaat, wordt hij overvallen door een paar leden van The Band of the Hawk, die uit zijn op zijn pas verdiende geld. Nadat hij de eerste paar soldaten weet uit te schakelen, wordt hij verslagen door Griffith. Griffith is echter niet van plan om hem dood te laten bloeden. Als Guts een paar dagen later wakker wordt in het legerkamp van The Band of the Hawk, wil hij koste wat kost Griffith terugpakken. Hij daagt Griffith uit voor een nieuw duel en Griffith accepteert het duel. De prijs ervan zal de vrijheid van Guts zijn. Griffith weet echter ook deze keer Guts moeiteloos tegen de grond te werken.

Guts sluit zich aan bij The Band of the Hawk en bouwt al snel een hechte vriendschap op met Griffith en de andere leden. Het huurlingenleger blijft in de daarop volgende jaren groeien en langzaam begint hun machtspositie een vitale rol te spelen in de oorlog tussen Midland en Chuder.

Berserk is duistere vertelling over vriendschap, liefde, verraad en de dromen van mensen. Ondanks al het dood en verderf wat de karakters op de slagvelden veroorzaken, proberen ze toch het beste van hun leven te maken. De gesprekken gaan daarom vooral over de dingen, die ze in hun leven willen bereiken. Dit geeft hen net dat beetje extra menselijkheid en tegen het einde zal je compleet vastgegroeid zijn aan deze bij elkaar geraapte groep huurlingen.

De serie telt in totaal 25 afleveringen. En is qua tekenstijl misschien niet de mooiste anime ooit gemaakt maar verhaal, muziek en personages maken zeer veel goed. Het is zeker iets dat je lang zal bijblijven. Verder nog even verder ingaan op de muziek die men heeft gemaakt voor de veldslagen. In het begin dacht ik wat is dat voor iets. Het is een ingezongen nummer dat Forces heet en eigenlijk zeer goed past bij de reeks (De vertaling van de tekst zullen we maar achterwege laten wegens niet echt geschikt om op een forum te zetten).

Het enige echte nadeel dat ik beleefde aan de reeks is dat deze nooit is afgemaakt. Het was wel de bedoeling maar wegens teveel kritiek op het geweld dat in deze serie te zien is, is men daar vanaf geweken. Mijn conclusie is dan ook, ook al heeft de serie niet echt een einde het is wel eens de moeite om te bekijken. En eventueel kan men als men het einde wil weten gewoon de manga bestellen.

  • Beelden: 8
  • Personages: 9
  • Verhaal: 9
  • Totaal: 9
 

Anime Wolken
- Anime (Home)
- Pokemon
- Dragonball
- Digimon
- Shin Chan
- Naruto
- Yu-Gi-Oh
- Sailormoon
- Medabots
- Flint
- Rur. Kenshin
- Gundam Wing
- Manga
- Anime Forum (tip)

- Favorieten
- Link naar ons
- Contact

 

Designed by aggron

Steel niets van deze site,
tenzij daar toestemming voor is gegeven.