Anime Wolken Top
 

De site
- Home
- Oud nieuws
- Anime Forum (tip)

Reviews
- Naruto
- Future Boy Conan
- Fullmetal Alchemist
- Detective Conan

Sailor Moon
- Wat is Sailor Moon?
- Afleveringen
- Personages
- Titelsong

Medabots
- Wat is Medabots?
- Afleveringen
- Personages
- DVD/Video
- Medabots AX

Flint
- Wat is Flint?
- Afleveringen
- Personages
- Technieken

Rur. Kenshin
- Afleveringen
- Personages

Gundam Wing
- Afleveringen

Manga
- Astro Boy
- Akira

MCK
- Verhaal
- Afleveringen
- Personages

FMA
- Fullmetal Alchemist
- Dream Carnival

 

Detective Conan

Titel: Detective Conan
Release: 1996 (anime)  
Afleveringen: 300 (de anime loopt nog steeds) Kudo Shinichi is een 17-jarige hogeschool student die een grote passie heeft voor moordzaken oplossen. Bij de politie is hij dan ook niet onbekend en hij lost erg veel zaken op. Op een dag na vele moordzaken op te lossen ziet hij een verdachte man lopen en gaat hem achterna. Hij ziet daarna die vreemde man geld ontvangen van een baas van een belangrijk bedrijf. Het was een afpersing want de man had foto’s genomen van het bedrijf waar op te zien was dat dat bedrijf wapens smokkelt. Meer krijgt Shinichi niet te zien want daarna wordt hij op het hoofd geslagen en wordt hij gedwongen om een pilletje te nemen. Later wordt hij wakker maar hij is zichzelf dan niet meer. Zijn lichaam is gekrompen en hij is weer een kleine jongen geworden. Om zijn echte lichaam terug te krijgen trekt hij in bij zijn vriendin Ran. Haar vader is een detective en daarom kan hij misschien wel iets te weten komen of die verdachte mannen. Tot zover gaat het verhaal want dan wordt de anime heel anders. Elke aflevering krijg je dan een moordzaak voorgeschoteld die dan wordt opgelost door Conan (hij gebruikt zijn echte naam niet omdat anders zijn vriendin Ran in gevaar kan komen).

Dit is al een behoorlijk oude anime en dat zie je ook aan de animaties die gebruikt worden maar dat stoort niet echt. De moordzaken zijn steeds erg interessant er verschillen erg veel, ik heb tijdens het kijken van de anime toch wel nooit voorgevoelens gehad zoals bijvoorbeeld die is de dader. Dat is het leuke aan de serie het is altijd raden wie de dader is. De serie bevat wel veel “anime originals” of fillers zoals die ook worden genoemd, deze afleveringen vind ik persoonlijk steeds iets minder interessant dan de moordzaken uit de manga.

Conclusie:

Ik wou de anime al een lange tijd kijken maar het ging nogal moeilijk omdat hij bijna nergens te vinden was. Toen ik uiteindelijk toch deze anime zag was ik direct verkocht. De opbouw van de moordzaken klopt totaal langs welke kant je het ook bekijkt. De tekenstijl vind ik persoonlijk ietsje minder en nogal kinderlijk maar Conan is dan ook een anime voor alle leeftijden. Van kinderen van 8- 9 jaar tot een tiener van 14-15 jaar als je ouder bent gaat deze anime misschien een beetje saai worden. Echt iets voor de mensen die shounen een beetje beu zijn. Nu de punten (er nog even bijzeggen dat het verhaal in het geheel niet zo origineel is maar de moordzaken wel daarom dat hoge cijfer):

  • Beelden: 7,5
  • Personages: 9,3
  • Verhaal: 9,5
  • Totaal: 8,5
Geschreven door Thomieboy10

 

Anime Wolken
- Anime (Home)
- Pokemon
- Dragonball
- Digimon
- Shin Chan
- Naruto
- Yu-Gi-Oh
- Sailormoon
- Medabots
- Flint
- Rur. Kenshin
- Gundam Wing
- Manga
- Anime Forum (tip)

- Favorieten
- Link naar ons
- Contact

 

Designed by aggron

Steel niets van deze site,
tenzij daar toestemming voor is gegeven.