Anime Wolken Top
 

De site
- Home
- Oud nieuws
- Anime Forum (tip)

Reviews
- Naruto
- Future Boy Conan
- Fullmetal Alchemist
- Detective Conan

Sailor Moon
- Wat is Sailor Moon?
- Afleveringen
- Personages
- Titelsong

Medabots
- Wat is Medabots?
- Afleveringen
- Personages
- DVD/Video
- Medabots AX

Flint
- Wat is Flint?
- Afleveringen
- Personages
- Technieken

Rur. Kenshin
- Afleveringen
- Personages

Gundam Wing
- Afleveringen

Manga
- Astro Boy
- Akira

MCK
- Verhaal
- Afleveringen
- Personages

FMA
- Fullmetal Alchemist
- Dream Carnival

 

Review Ergo Proxy

Titel: Ergo Proxy
Genre: Actie, SF, Mysterie, Drama

Release: Februari 2006
Aantal Afleveringen: 23
Tijd van afleveringen: 25 min.

Re-L Mayer, de 19 jarige inspecteur van het Citizen Intelligence Bureau, onderzoekt verschillende zaken betreft het Cogito-Virus. Een virus dat wanneer in aanraking met een Autoreiv de robot de mogelijkheid geeft menselijke emoties te krijgen. Tijdens deze onderzoeken komt ze in aanraking met een Proxy. Een Proxy is een wezen vergelijkbaar met een God.

Re-L Mayer wordt na een recent onderzoek in een verlaten huis aangevallen door een mysterieus wezen. Als ze Vincent Law ontmoet, begint het verhaal. Vincent is een immigrant die zijn verleden is vergeten. Samen met de 3e hoofdpersoon; Pino, een kleine, besmette autoreiv, breken ze uit Romdeau en gaan op zoek naar de waarheid achter de Proxies.

Van alle animes die ik tot nu toe gezien heb (totaal: 14) is deze anime toch wel het meest complex. Naast het verhaal zijn er heel wat verwijzingen gedaan naar grote beroemdheden uit de oudheid en belangrijke ontdekkers uit de moderne tijd. Er zijn zelfs een paar personages vernoemd naar Filosofen.

De Opening van Ergo Proxy is een meesterlijk nummer genaamd 'Kiri' van de band 'Monoral'. De Ending is 'Paranoid Android' van 'Radiohead'. Zeker een van de beste keuzes.

De tekenstijl is prachtig en toepasselijk. Het gebruik van donkere elementen tussen de beelden door is geniaal. En het afwisselen van 2D met 3D is ook zeer slim uitgewerkt.

Ik raad iedereen boven de 15 aan deze serie te bekijken. Jonger verbied ik niet, maar dat de serie dan goed wordt begrepen kan ik niet garanderen. De afleveringen bieden veel informatie in Úlke aflevering die voor kinderen die Pokemon of Naruto gewend zijn niet te begrijpen valt. Voor ieder die gelovig is, in welke religie dan ook, is dit een mooie aanrader om goed over te speculeren.

Beelden: 8.0
Personages: 8.5
Verhaal: 9.0

Totaal: 8.5

 

Anime Wolken
- Anime (Home)
- Pokemon
- Dragonball
- Digimon
- Shin Chan
- Naruto
- Yu-Gi-Oh
- Sailormoon
- Medabots
- Flint
- Rur. Kenshin
- Gundam Wing
- Manga
- Anime Forum (tip)

- Favorieten
- Link naar ons
- Contact

 

Designed by aggron

Steel niets van deze site,
tenzij daar toestemming voor is gegeven.