Anime Wolken Top
 

De site
- Home
- Oud nieuws
- Anime Forum (tip)

Reviews
- Naruto
- Future Boy Conan
- Fullmetal Alchemist
- Detective Conan

Sailor Moon
- Wat is Sailor Moon?
- Afleveringen
- Personages
- Titelsong

Medabots
- Wat is Medabots?
- Afleveringen
- Personages
- DVD/Video
- Medabots AX

Flint
- Wat is Flint?
- Afleveringen
- Personages
- Technieken

Rur. Kenshin
- Afleveringen
- Personages

Gundam Wing
- Afleveringen

Manga
- Astro Boy
- Akira

MCK
- Verhaal
- Afleveringen
- Personages

FMA
- Fullmetal Alchemist
- Dream Carnival

 

Fullmetal Alchemist

Titel: Fullmetal Alchemist
Release: 2003 (anime)
Aantal afleveringen: 51

Een persoon kan niets krijgen zonder iets op te geven. Om iets te krijgen heb je iets nodig van gelijke waarde. Dat is de Wet van Verbruik in Alchemy. Dit is de basis waarop heel de reeks draait. Alchemy is een wetenschap, waarmee je iets kan creëren maar dus ook iets moet voor opgeven.

Edward en Alphonse Elric zijn twee jongens van 14 en 15 jaar. Wanneer ze jong waren is hun moeder gestorven. Door middel van Alchemy wouden ze hun moeder terug tot leven wekken. Maar deze Alchemy is niet perfect. In ruil voor dit heeft Alphonse zijn lichaam moeten opgeven. Edward probeerde het tegen te houden en heeft een arm en been moeten opgeven om de ziel van Alphonse te kunnen houden. Deze ziel heeft hij vastgebonden aan een harnas. Nu moet Alphonse heel zijn leven dus doorbrengen als een harnas en Edward met een been en arm uit staal (auto-mail). Dit allemaal is echter voor niets geweest, want wat ze te zien krijgen is niet hun moeder maar een lelijk schepsel.

Na dit voorval besluiten Edward om in het leger te gaan. Want ze hebben maar een doel in hun leven, en dat is Alphonse zijn lichaam terugkrijgen en Edward zijn arm en been. Dit kunnen ze alleen maar doen als ze de Philosopher's Stone bezitten, want deze steen staat je toe om iets te krijgen zonder iets te moeten opgeven. En zo begint hun reis met allemaal meevallers, tegenslagen en het vinden van de waarheid....

Conclusie:

Deze anime is een echte aanrader. De eerste twintig afleveringen zijn wat minder tegenover de andere, maar dat is eigenlijk omdat het een grote inleiding is. Alles wat in die eerste twintig afleveringen gebeurd gaat later in het verhaal een belangrijke rol spelen. Het verhaal heeft ook een heel erg verassend einde.

  • Beelden: 8,5
  • Personages: 9,0
  • Verhaal: 9,5
  • Totaal: 9,0
 

Anime Wolken
- Anime (Home)
- Pokemon
- Dragonball
- Digimon
- Shin Chan
- Naruto
- Yu-Gi-Oh
- Sailormoon
- Medabots
- Flint
- Rur. Kenshin
- Gundam Wing
- Manga
- Anime Forum (tip)

- Favorieten
- Link naar ons
- Contact

 

Designed by aggron

Steel niets van deze site,
tenzij daar toestemming voor is gegeven.