Anime Wolken Top
 

De site
- Home
- Oud nieuws
- Anime Forum (tip)

Reviews
- Naruto
- Future Boy Conan
- Fullmetal Alchemist
- Detective Conan

Sailor Moon
- Wat is Sailor Moon?
- Afleveringen
- Personages
- Titelsong

Medabots
- Wat is Medabots?
- Afleveringen
- Personages
- DVD/Video
- Medabots AX

Flint
- Wat is Flint?
- Afleveringen
- Personages
- Technieken

Rur. Kenshin
- Afleveringen
- Personages

Gundam Wing
- Afleveringen

Manga
- Astro Boy
- Akira

MCK
- Verhaal
- Afleveringen
- Personages

FMA
- Fullmetal Alchemist
- Dream Carnival

 

Ghost in The Shell


Anime: Ghost in The Shell
Regisseur: Mamoru Oshii

In Navolging van de recensie over de anime Akira besloot ik om ook maar eens een recensie te schrijven over Ghost in the Shell. Ik heb hem tot nu toe maar een paar maal gezien en wordt nog altijd betoverd door de mooi tekeningen en beelden die in de film voorkomen. Na Akira is dit een van de meest bekeken mangafilms ooit en mag zichzelf terecht een meesterwerk noemen. De film is dan ook gemaakt door een van de grote drie(de drie grootste anime makers van Japan Akira Toriyama, Mamoru Oshii en Hideaki Anno).

Het verhaal van Ghost In The Shell speelt zich af in het jaar 2029. Plaats van handeling is het futuristische Hong Kong. De agenten van Sectie 9 zijn naarstig op zoek naar de “Puppet Master”, een computerpiraat die onopgemerkt binnendringt in de meest beschermde en beveiligde computernetwerken. De Puppet Master wordt gezocht wegens terrorisme, beursfraude, misbruik van gegevens, maar bovenal vanwege het feit dat de Puppet Master kan binnendringen in de breinen van de speciale agenten van Sectie 9. Deze speciale agenten zijn autonome cyborgs die ingezet worden tijdens speciale acties.

We maken kennis met majoor Motoko Kusanagi die het commando voert over het team dat op zoek is naar de computer crimineel. Het lichaam van Kusanagi bestaat uit een legering van cybernetisch titanium met thermo optische camouflage waarmee ze onzichtbaar kan worden. Haar superbrein kan zich toegang verschaffen tot de meeste geïnformatiseerde netwerken. Allerlei gadgets hebben de laatste restjes menselijkheid van de majoor vervangen. Tijdens het onderzoek ontdekt het team dat de Puppet Master een entiteit is welke is ontstaan uit een geheim project van het ministerie van Buitenlandse Zaken. De entiteit bestaat uit een “programma” om de buurlanden en sommige onderdelen van de Staat te bespioneren. Software waarmee elke database, ook de ziel (Ghost) van de cyborgs gekraakt kan worden.

Onder de toegekende naam Puppet Master heeft de entiteit toegang tot alle informatienetwerken ter wereld en heeft derhalve toegang tot een onafzienbare hoeveelheid gegevens waardoor de Puppet Master een eigen “bewustzijn” heeft gekregen en zijn eigen bestaansrecht afkondigt. Nakamura, de minister van Buitenlandse Zaken en een bureaucraat van de oude stempel, stond aan de wieg van het project dat de naam Project 2.5.0.1. kreeg. Na de incidenten met de Puppet Master probeert Nakamura de zaak in de doofpot te stoppen door zijn geheime wapen terug te trekken. Echter dit mislukt. Naarmate het onderzoek vordert en Kusanagi dichter bij de waarheid komt ervaart ze vreemde gevoelens omtrent haar eigen menselijkheid...

Gebaseerd op de strip van Masamune Shirow heeft de Japanse regisseur Mamoru Oshii (Patlabor I en II) een perfecte en gestileerde animatie gemaakt waar je na het zien van de film bij jezelf gaat afvragen: waar ging het nu eigenlijk over? Ghost In The Shell is geen snelle sci-fi avonturen animatie, hoewel deze film boordevol met dergelijke actiescènes zit die bekend zijn van het Manga genre. Het filosofische aspect speelt een grote en belangrijke rol. Dit valt af te leiden uit het script, aan de “rustige” wijze waarop de beelden worden gepresenteerd, de montage, de gebruikte kleuren en de muziek. Daarbij is de tekenstijl werkelijk schitterend en uiterst gedetailleerd met realistische animerende bewegingen.

Naast de oer-Manga “Akira” mag Ghost In The Shell als één van de klassiekers beschouwd worden uit het Manga genre. Mijn eindconclusie is dan ook ben je een liefhebber van het genre koop hem dan ook. Het is echt een meesterwerk waar ik met plezier naar heb gekeken. Je zou hem zelf alleen maar kopen om die enorm mooie beelden en tekeningen te bekijken.
  • Beelden: 10
  • Personages: 8
  • Verhaal: 6
  • Totaal: 8

     
 

Anime Wolken
- Anime (Home)
- Pokemon
- Dragonball
- Digimon
- Shin Chan
- Naruto
- Yu-Gi-Oh
- Sailormoon
- Medabots
- Flint
- Rur. Kenshin
- Gundam Wing
- Manga
- Anime Forum (tip)

- Favorieten
- Link naar ons
- Contact

 

Designed by aggron

Steel niets van deze site,
tenzij daar toestemming voor is gegeven.