Anime Wolken Top
 

De site
- Home
- Oud nieuws
- Anime Forum (tip)

Reviews
- Naruto
- Future Boy Conan
- Fullmetal Alchemist
- Detective Conan

Sailor Moon
- Wat is Sailor Moon?
- Afleveringen
- Personages
- Titelsong

Medabots
- Wat is Medabots?
- Afleveringen
- Personages
- DVD/Video
- Medabots AX

Flint
- Wat is Flint?
- Afleveringen
- Personages
- Technieken

Rur. Kenshin
- Afleveringen
- Personages

Gundam Wing
- Afleveringen

Manga
- Astro Boy
- Akira

MCK
- Verhaal
- Afleveringen
- Personages

FMA
- Fullmetal Alchemist
- Dream Carnival

  <

Hellsing

Anime: Hellsing
Jaar: 2001-2002
Aantal episodes: 13
Genres: Actie, Horror, bovennatuurlijk
Regisseurs: Umanosuke Iida, Yasunori Urata
Uitgebracht door: GONZO

Het is nacht, we zien een mysterieuze man in een rood pak een geweer laden. Hij mompelt enkele zinnen. Een man en een vrouw komen de kamer binnen. We zien meteen dat er iets niet klopt met de vrouw. De man begint haar wat op te geilen, maar opeens komt de man in het rode pak naar voor. De man grijpt zijn geweer terwijl hij glimlachend zegt “Out of the way human, unless you want to become a shit like ghoul.” We zien dat de man in het rode pak geen mens is, zijn ogen zijn rood en hij heeft lange hoektanden: een vampier dus. Hij schiet een kogel af waarmee hij meteen het leven van de vrouw beëindigd. Lachend vertrekt hij.

Op deze manier begint Hellsing, het verhaal over de vampier Alucard, één van de stoerste en meest populaire anime characters in de geschiedenis. Want vergis je niet: ookal gebeuren er verschillende dingen in Hellsing, uiteindelijk draait het toch om Alucard die toont dat je niet solt met een vampier, zelfs al ben je er zelf één. Alucard is namelijk een genetisch gemanipuleerde vampier, hij heeft krachten die zelfs die van normale vampiers ver te boven gaan. Hij word in de serie bijvoorbeeld meermaals helemaal aan gort geschoten, zijn hoofd word verpletterd etc. maar toch weet hij altijd terug te komen uit de dood: een echte badass dus.
Doorheen de 13 afleveringen volgen we de Britse Hellsing organisatie, een organisatie onder leiding van Integra Hellsing, die gespecialiseerd is in het opsporen en elimineren van vampiers en zo de Koningin en de Anglicaanse kerk te beschermen. Hierbij is Alucard hun geheime wapen.

Dit plot lijkt simpel maar er komt toch nog wat meer bij te kijken, al snel krijgt Hellsing bijvoorbeeld conflicten met het Vaticaan, die er niet tegen kunnen dat Hellsing een vampier in zijn rangen heeft. Daarom sturen ze de priester Alexander Anderson, die meteen toont dat mensen niet te onderschatten zijn door meermaals Alucard te bevechten. Hiermee is hij ook meteen Alucards rivaal en aartsvijand.
Buiten Alucard is er ook nog een mede hoofdrolspeelster, een politieagente onder de naam Seras Victoria. Zij is in de eerste aflevering dodelijk gewond geraakt en kan alleen maar overleven door Alucard haar bloed te laten drinken. Doorheen de serie worstelt ze met het dagelijks leven van vampiers: overdag slapen, bloed drinken…
Naar mijn mening was dit echter een beetje overbodig en diende het alleen om nog wat dramatiek aan de serie te geven, daar heb ik niks op tegen, maar doe het dan tenminste op een originele manier en hergebruik niet dezelfde problemen elke episode, want dan wordt het saai.
De personages buiten Alucard, Seras en Integra maken ook helaas helemaal geen ontwikkeling door en er word amper tijd besteed aan hun introductie, dat is jammer, omdat de cast zeker potentie had.

Dat brengt me bij een andere knellend punt: deze anime toont duidelijk hoe slecht GONZO met manga adapties(Hellsing heeft ook een manga die tig keren beter is dan de anime)over weg kan. De eerste 7 afleveringen volgen trouw de manga en voegen her en der iets toe, de manga fans halen opgelucht adem. Maar dan gaat het fout, net op het punt dat de manga interessant begon te worden begaat GONZO een grote fout: ze maken hun eigen plot met “The real undead”, die niets meer is dan een slecht ontworpen zombie en vergeten de manga compleet. Dit is jammer, aangezien de eerste episodes veel belovend waren voor het verdere verloop van de serie en als ze verder waren gegaan met het manga verhaal had de anime makkelijk een punt hoger kunnen krijgen, jammer maar helaas.

Het voornaamste punt van Hellsing zijn natuurlijk de gevechten, deze zijn gelukkig goed uitgevoerd. De animatie is van hoog niveau, vooral bij Alucards verschillende transformaties. Helaas nam de animatie, zoals bijna alles, af tegen het einde. Het eindgevecht daarentegen is voor mij één van de coolste eindgevechten in elke anime en het enige wat de laatste afleveringen het kijken waard maakt.
De art van de serie is ook van een hoog niveau, alles is nogal ‘duister’ uitgevoerd, wat de sfeer van de anime zeker geen kwaad doet.
Deze geweldige sfeer word ook vooruitgeholpen door het geluidseffecten dat zowat de perfectie benadert, het geluid van vallende kogels en dat soort dingen, echt verbazingwekkend. De gothic achtige rock muziek past ook perfect bij de anime en voegt er zeker heel wat aan toe, helaas neemt ook hiervan de kwaliteit tegen het einde af.
Deze anime is trouwens niet aan te raden voor jonge kijkers, aangezien er vulgaire taal word gebruikt(I’ll rape that bitch first and than kill her) en het geheel nogal bloederig is, laat dat je echter niet tegenhouden tough. ^^

Ik raad je aan om Hellsing te kijken als je wel houdt van vampiers en gewoon een lekkere actie anime wil, en als de anime je bevalt raad ik je zeker aan de manga te lezen, aangezien deze gewoon veel beter is.

Eindconclusie:
+De technische kant: Animatie, muziek…
+De geweldige duistere sfeer
+Alucard is coolste anime character ooit
+De eerste 7 afleveringen
+Gevechten zitten goed in elkaar
-Te Kort
-Geforceerd drama
-De meeste karakters worden nauwelijks ontwikkeld
-De laatste 5 afleveringen

Eindscore: 7,5/10

Bedankt aan:

Mezelf, omdat ik dit geschreven heb.
Joeri, omdat hij deze review host
Fallen, om me af en toe nog wat kritiekpunten te geven
Gijs dan toch maar, omdat hij Anime Wolken heeft opgericht

Door Dynamite
 

 

Anime Wolken
- Anime (Home)
- Pokemon
- Dragonball
- Digimon
- Shin Chan
- Naruto
- Yu-Gi-Oh
- Sailormoon
- Medabots
- Flint
- Rur. Kenshin
- Gundam Wing
- Manga
- Anime Forum (tip)

- Favorieten
- Link naar ons
- Contact

 

Designed by aggron

Steel niets van deze site,
tenzij daar toestemming voor is gegeven.