Anime Wolken Top
 

De site
- Home
- Oud nieuws
- Anime Forum (tip)

Reviews
- Naruto
- Future Boy Conan
- Fullmetal Alchemist
- Detective Conan

Sailor Moon
- Wat is Sailor Moon?
- Afleveringen
- Personages
- Titelsong

Medabots
- Wat is Medabots?
- Afleveringen
- Personages
- DVD/Video
- Medabots AX

Flint
- Wat is Flint?
- Afleveringen
- Personages
- Technieken

Rur. Kenshin
- Afleveringen
- Personages

Gundam Wing
- Afleveringen

Manga
- Astro Boy
- Akira

MCK
- Verhaal
- Afleveringen
- Personages

FMA
- Fullmetal Alchemist
- Dream Carnival

 

Ninja Scroll

Regisseur: Yoshiaki Kawajiri
Film: Ninja Scroll

Nog maar eens een recensie geschreven was weer eens even geleden heb ditmaal de Animefilm Ninja scroll genomen. Eerst en vooral een waarschuwing vooraf hoewel de leeftijd is vastgesteld op 12 jaar is dit wel echt de minimumleeftijd en moet men goed beseffen dat dit een zeer gewelddadige film is die zeker niet geschikt is voor de gevoelige kijker. Deze film is een van mijn eerste contacten met anime die zeer gewelddadig is. Ik heb de film gezien toen ik 14 was en later ook op DVD gekocht. Ik vind dit persoonlijk een van de betere anime films in zijn genre en zeer zeker het bekijken waard.

In het dorpje Shemoto heerst een epidemie waaraan alle inwoners sterven. In opdracht van clanleider Chamberlain gaat een aantal leden van de Koga Ninja Clan naar het dorp om te onderzoeken wat er aan de hand is. In de buurt van het getroffen dorp wordt de groep in het bos aangevallen en op gruwelijke wijze afgeslacht door een aantal merkwaardige en oersterke wezens. De enige die het er levend vanaf brengt is de geweldige vrouwelijke Ninja Kagero wiens kussen dodelijk zijn. Zij wordt door Tessaļ, een demon die zijn huid in graniet kan veranderen, gevangen genomen. Op het moment dat de granieten kolos Kagero in zijn woning wil verkrachten wordt zij bevrijd door de plotseling opgedaagde samoerai Jubeļ Kibegabi.

Beide weten ze te ontsnappen aan Tessaļ die de achtervolging noodgedwongen moet staken. Kagero brengt verslag uit aan Chamberlain en zij krijgt van hem de opdracht om de identiteit te achterhalen van de meeedogenloze moordenaars. Ondertussen heeft Tessaļ de ronin Jubeļ gevonden en beiden gaan een gevecht op leven en dood met elkaar aan. Jubeļ is razendsnel met zijn zwaard en weet de strijd, welke door de regeringsagent Dakuwan wordt aanschouwd, in zijn voordeel te beslechten. Dakuwan weet Jubeļ middels een werpster met een langzaam werkend maar uiterst dodelijk gif te vergiftigen. Op voorwaarde dat de zwaardvechter het tegengif van Dakuwan krijgt sluit Jubeļ zich noodgedwongen bij de agent aan om een samenzwering tegen de regering te verijdelen.

Deze titel is een absolute tophit in. Geheel in de stijl van regisseur Yoshiaki Kawajiri is Ninja Scroll een anime waarin tal van bloederige gevechten - en in mindere mate - erotieke scenes voorkomen. De getekende beelden, met soms prachtige details en functionele achtergronden, vloeien regelmatig en zonder noemenswaardige vervorming over het scherm. De karakteristieke personages in Ninja Scroll druipen van drama die in hoogspanningssituaties alleen maar versterkt worden De filmkeuring heeft bepaald dat de adviesleeftijd van deze, op momenten, gewelddadige anime 12 jaar is. De nietsvermoedende kijker dient er rekening mee te houden dat dit een minimum leeftijd is. Deze anime is zeker niet geschikt voor al te jeugdige en/of gevoelige kijkers.

Eindconclusie: Voor de liefhebber van de kunst van Japanse tekenfilm is deze DVD er eentje om van te smullen. Een verhaal met karakters die diepgang hebben en een verhaal waarin veel actie, tragiek en heldendom voorkomt. Beeld en geluid zijn nagenoeg bijna perfect. Ninja Scroll is wellicht één van de beste Manga producties die ooit is gemaakt. Voor iemand die eens kennis wil maken met Manga is deze DVD of video een uitstekende gelegenheid. Huren of kopen kan dus zeker geen kwaad.

Even ook ter vermelding dat er van deze mangafilm ook een reeks bestaat (Ninja Sroll the series). Ikzelf heb reeks deze sinds een paar weken en vind hem vrij goed, hoewel het niveau in de film net iets hoger ligt is deze zeer zeker ook de moeite waard om te bekijken.

  • Beelden: 9
  • Personages: 9
  • Verhaal: 9
  • Totaal: 9
     
 

Anime Wolken
- Anime (Home)
- Pokemon
- Dragonball
- Digimon
- Shin Chan
- Naruto
- Yu-Gi-Oh
- Sailormoon
- Medabots
- Flint
- Rur. Kenshin
- Gundam Wing
- Manga
- Anime Forum (tip)

- Favorieten
- Link naar ons
- Contact

 

Designed by aggron

Steel niets van deze site,
tenzij daar toestemming voor is gegeven.